Gyógyszerfüggőség

Tisztelt doktor Ur! Lányommal kapcsolatban kérnék segítséget.27 éves. Magatartás zavar miatt vittem pszihiáterhez 15 éves korában, de terápia helyett erős és sok gyógyszert írtak fel neki.Xanax stb, még litiumot is adtak neki, de dühkitörései lettek, és vannak sajnos naponta.Öngyilkossággal fenyeget, háromszor csinálta is.Szívja a cigarettát, 3 dobozzal naponta.Dolgozni nem akar.Barátja mindig akad, eltartják, megszeretik, de segíteni nem tudunk rajta. Arra gondoltam, hogy mivel a cigarettáról le akar szokni, ezzel az ötlettel meg kellene próbálni befektetni a DR Zaher Gábor toxikológiai osztályára és ott már menne a további kezelése.Ebben a kérdésben várom a válaszát.Köszönettel Katalin

Dr. Balogh Andrea válasza pszichiátriai betegség témában

Kedves Levélíró!

Dr. Zacher Gábor Klinikai Toxikológiai osztályt vezet, ahova a különböző szerekkel történt túladagolás, mérgezés kapcsán, esetleg annak gyanújával kerülnek a betegek. A Krízis Intervenciós és Pszichiátriai Osztállyal szintén szoros az együttműködés, de az osztály nem pszichiátriai vagy addiktológiai feladatot lát el. Droggal történt túladagolás után ide kerülnek a páciensek, de a vitális funkciók helyreállítása után tovább kerülnek olyan osztályra, ahol a leszokás történik: pszichiátriára, addiktológiára.

A dohányzás önmagában nem indokol sem pszichiátriai, sem addiktológiai kezelést. Annál inkább a magatartászavar, esetleg következményes személyiségzavar, hangulatzavar, öngyilkossági kísérletek. Lányának pszichiátriai kivizsgálásra, pontos diagnózis felállítására és annak megfelelő kezelésére lenne szüksége. Tudnia kell, hogy a kezelés szerves része a gyógyszerek adása, ez sosem történik indokolatlanul. Keressenek fel pszichiátriai szakrendelést.

Kérdés: 2010. április 29., 15:47; Megválaszolva: 2010. április 29., 15:47
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Depressziós a testvérem
Testvérem egy éve depresszióban szenved. Fél kimenni az utcára. Hangokot hall, amit az orvos csillapított vagy inkább megszüntetett. De mivel tegnap...
Lehetséges veszélyes kombinációk
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Halmozott diagnózisú pszichiátriai beteg vagyok, először pánikbetegséget, majd mániás depressziót, később...
deperszonalizációs
astz hiszem deperszonalizációs es derealizaciom van. nagyon alom szeru alpotba vagyok mostansag. ki lehet ebbol teljesen gyogyulni? mar 2 honapja tart. neha...
Nem fáj?
Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Segítségét kérném az alábbiakban. Ez év januártól járok pszichiátriai szakrendelésre. Rivotril...
Frusztráció
Tisztelt Szakember! 27 éves nő vagyok, két és fél hónapja állítottak le a Xanaxról, kemény bentfekvéses pszichoterápia mellett,  amit 17...