• Hogyan gyógyuljak ki az étkezési zavaraimból?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Közel 10-12 éve vagyok mondjuk úgy bulemiás. Pontosabban vannak időszakok, amikor rám jön, aztán ha nagyon erőt veszek magamon meg tudom állni, de aztán újra. Egyszerűen ha tele van a gyomrom olyan, mintha ki akarnám tépni, és alig várom, hogy kihányjam, mindegy milyen kis adagokat eszem, azután mikor érzem h tele vagyok bezabálok, és irány a mosdó... Nagyon szép fogaim voltak, mostmár sok lyukas, fáj, teljesen tönkre mentek. A kezem a bügykőknél minta ki lenne száradva, sebes, nem feltűnő, de tudom h miért van..Egy pár éve teljesen leálltam a hússal -sosem szerettem- de aztán összeköltöztem a párommal, és mivel neki igyekszek finomakat főzni, van, hogy én is eszek: csak a csirkemellet tudom megenni, néha húslevest, felvágottakat, amin nem érzem a hús ízt. Most is egy ilyen beteges időszak van, de ez most más. Eddig jóízűen ettem -az egy dolog h utánna mi történt- de mostmár semmi nem ízlik, mindentől összeszorul a torkom, kb csak az édesség amit jó szívvel meg tudok enni...Próbáltam nagyon egészségesen étkezni, kevés szénhidrát, sok zöldség, még a csirkemellet is beiktattam, ideig óráig működött, de aztán megint... Félek, hogy most, hogy nincs étvágyam, lőbb utóbb átcsap anorexiába, és akármennyire szeretném nem tudom kontrollálni. A párom biztosan tud róla, de nem hozza szóba, szerintem nem tudja mit mondjon. Részegen több mindenkinek elmondtam már, de nem hiszem, hogy komolyan vették, pedig volt h 1 hónap alatt 10 kgot fogytam, annyit hánytattam magam. Úgy érzem, ha másoknak ez nem meglepő, lehet nem is akkora baj ez. De a fogaim, a kezem, a gyomrom is ki van bukva, mert amint jóllakok elkap a hasmenés, állandóan fáj a fejem, sokszor van epegörcsöm, hullik a hajam, és az elmúlt évben kétszer voltam dokinál, akik azt mondták szívzörejem van (egyszerű kivizsgálás volt)-ennek lehet okozója ez a probléma? Úgy gondolom ez nem régi dolog, mert korábban sosem mondta egy orvos sem. Kihez forduljak? Kell egyáltalán már orvosi segítség?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a étkezési zavar témában

        Tisztelt Kérdező, Egyrészt belgyógyászati kivizsgálást javasolnék. A bőrproblémák, hajhullás gyulladásról, vagy hiánybetegségről árulkodnak. Utána kéne nézni. Másrészt pszichoterápiás szakember segítségét kérni, - lehetőség pszichiáterét, aki gyógyszert is ír szükség esetén. A bulimia nem okozza a szívzörejt. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2016. november 26., 18:41; Megválaszolva: 2016. november 29., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: