miért utasítok vissza mindent?

végre vége lett a gimnáziumnak, a napok kínszenvedések voltak számomra a végére, hiszen annyira vártam, hog vége legyen. Hogy végre kitörhessek abból a körből, ahol mindigis idegenbek éreztem magam, habár ezt mások nem vették észre, hiszen inkább peóbáltam nagyjából beilleszkedni, mintsem szemtől szembe megmondani az állitolagos barátoknak, hogy mennyire nem illek közejük es mennyire szeretnem oket soha tobbe nem latni. de tulajdonkeppen mas rajtuk kivul nincs nekem, igy teljesen egyedul fogok maradni. Minden bulit lemondtam veluk, az utolsokra azert mentem el mert megsertodtek volna, pedig nagyon rossz volt. Most egy öt napos nyaralás előtt állunk így sokan a 'barátnőkkel' depressziós vagyok a gondolattól is, hogy el kell mennem velük valahova, miért bem lehet békénhagyni és elmenni nélkülem? miért nem maradhatok egyedül a szobámban a nyáron? De hiszen nekem jóformán csak ők a barátaim, magamat okolom, hogy hogy lehetek ennyire emberfóbiás, barátellenes... Holott ez az amire vágyom.. De mégsem a megfelelő személyek akarják megvalósítani körülöttem: (sírok a gondolattól is, hogy el kell mennem arra a pár napra.. Félek hogy megint a korábbi gyógyszereimet kell szedni, amelyeket egy korabbi nagyobb trauma posztraumas betegsege miatt kellett szednem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza pszichés probléma témában

Kedves Kérdező!

A panaszát megértem, és az ambivalens érzéseit is. Hozzám intézett kérdést nem találok soraiban. Nem tudom mi volt az a trauma, amire utal. Persze ez nem internet téma, gondolom.

Azt hiszem, hogy gyógyszerek helyett vagy mellett pszichoterápiába kellene járjon. Mégpedig csoportosba, ahol megélheti egy védett környezetben azokat az érzésit, pl szorongás a magánytól, düh és harag a meg nem értettség miatt és harag önmagára, hogy nem meri felvállalni a konfliktust stb. - amiket érez, de nem tudja kezelni őket.

Keressen magának ilyen csoportot. A nyaralást tekintse úgy, mint egy kisérletet, nézze kivülről, milyen összefüggéseket talál. Ez is előre viheti.

Kérdés: 2012. július 14., 00:00; Megválaszolva: 2012. július 17., 21:27
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság