Inzulin, cukorbetegség

Apukam 2x kap inzulint, Humulin N, reggel 10 egyseget, este 20 egyseget. Meg nem fordult elo, hogy a gyogyszertarban ne kapjam meg ezt a gyogyszert, mert per-pillanat nincs meg raktaron sem...Kaptam ugyan egy gyogyszertarban Humulin R-t, mondvan nekem, hogy nincsen semmi kulombseg.Kerdezem en a diabetologustol, hogy VAN -E kulombseg, vagy mas negativ dolog mely megzavarhat bennunket? Koszonom valaszat: Ibolya

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

A Humulin N elhúzódó hatású inzulin, a Humulin R gyors hatású, ezért nem helyettesíthető egyik a másikkal, mert a vércukorszinteket nem egyformán, és nem egyforma hosszan változtatják meg. Kérem, mindenképpen cseréltesse ki az inzulint, vagy kérjen a gondozójukból, ahol átmenetileg egészen biztosan ki tudják Önöket segíteni a megfelelő inzulinnal.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2012. április 08., 17:58; Megválaszolva: 2012. április 11., 09:01
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Mostanában eléggé elkezdtem félni a cukorbetegségtől. A vérvételi cukrom 3,9 vagy 4,1 szokott lenni, évek óta. (Reggel...
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése