• Inzulinrezisztencia megállapítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Gyermeket szeretnénk vállalni a férjemmel, de előtte elmentem egy általos állapot felmérésre, melynek része volt a terheléses vércukor és hormonvizsgálat is. Eredmények: Glükóz 0': 4, 35 mmol/L, 120':4, 13 mmol/L. Inzulin 0':7, 5 mIU/l, 120':23, 6 mIU/l. Hormonok a ciklus 7. napján: Luteinizáló: 4, 04 IU/l; FSH:5, 58IU/l;Progeszteron: 0, 9 nmol/L;Ösztradiol:222 pmol/L; totál tesztoszteron: 1, 05 nmol/l; Prolaktin: 343, 41 mIU/l. Az lenne a kérdésem, hogy milyen értékek szerint állapítják meg valakiről, hogy inzulinrezisztens vagy nem, illetve én az vagyok-e. Ha igen, akkor ajánlott-e gyógyszer szedése ilyen értékek mellett és ha igen akkor milyen gyógyszer.Kérdésem lenne még, hogy rendben vannak e a hormonszintek és ha nem akkor mennyinek kellene lennie különös tekintettel a tesztoszteronra és a prolactinra. (Az asszisztenső a leletemre azt írta, hogy összekeverték az inzulin értékét, mert a 7, 5-ös és a 23, 6-os inzulin érték fordítva volt a leleten, de azt mondta, hogy 0' értékre a 7, 5 utána 120' értékre a 23, 6 nem jöhet ki. Ez valóban így van? ) Válaszait előre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Az értékek alapján nem inzulinrezisztens (norm érték 0 perc vc 6, 1 alatt, 120 perc 7, 8 alatt, ins 0 perc 15 alatt, 120 perc 45 alatt). A nemi hormon szintjei is rendben vannak és az asszisztens is igazat mondott.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. április 05., 12:04; Megválaszolva: 2012. április 06., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: