Nőgyógyászati műtét

Tisztelt Dr Úr/Nő! Augusztusban lesz öt éve /40 évesen/, hogy egy méhemben lévő rosszindulatú daganat miatt kipakoltak.Kivettek mindent, méh, petefészkek, környező mirigyek.. Minden évben járok kontrollra, minden jó, még időben észervették mondja az orvosom, ezért nem is kellet se sugár, se kemo. A rákszűréseim, mindig P2, de minden alkalommal még rá van írva a leletemre, hogy Atrophia/gyulladás.Néha kaptam hüvelykúpot, és azt mondta az orvos, hogy ez nem jelent gondot.de nekem ez elég rossz, mert közösüléskor mindig fáj ott legbelül valami, nem tudom mi, mert megnézte a z orvosom, nem lát semmit. Már előre félek a közösüléstől, hogy fájni fog..a hüvelyszárazság az még más dolog...de ez zavar. Augustusban kell mennem hozzá, de addig mit tegyek! Kérdezném, hogy ez Atrophia miért van és van e félnivalóm emiatt.Köszönöm szépen előre is a válaszát! Üdvözlettel Zsu

Dr. Tömösváry Zoltán válasza nőgyógyászati kérdés témában

Kedves Zsu!

Szerencsére a hüvelyi panaszoknak semmi köze a korábbi betegségéhez!

Az említett panaszok részben a petefészek eltávolítás miatt vannak és sajnos korral is járnak...

A hüvely elveszíti rugalmasságát, a hüvely síkosságáért felelős mirigyek működése lassul.

Ilyen esetekben lehetőség van helyi hormonpótlásra, melynek hatására a panaszok varázsütésre megszűnnek. Szintén sokat javíthat a panaszokon a hüvelyflóra helyreállítása, amely a változókorban igen sérülékeny.

Utóbbi célra számos készítmény rendelkezésre áll: Gynophylus hüvelykapszula, Floragyn kúp, Lactacyd intim zuhany...

Remélem segítettem!

Ha további kérdése van, vagy receptköteles készítményre van szüksége, keressen fel bátran!

Kérdés: 2011. március 31., 10:41 ;Megválaszolva: 2011. április 03., 22:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktok Úr/Nő! Hosszú ideje rendszeres folyásom van. A ciklustól függően eltérő színű, szagú, állagú, és tudom, hogy ez még...
rendszertelen menstruáció
Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi...
Duphaston szedése
T. Doktor úr, Mensi helyett barnázásom volt. Ez után volt 2 halvány poz.tesztem. Majd 2 nap múlva negativ tesztem lett ez még mindig csak a 4....
Titokzatos betegség
Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta, -kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában...
Méhgyulladás és kontroll
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdésem lenne. 1. Kb. 2 hete volt diagnosztikus HSK-m. Utána 1 napig 37.8-as hőm és kevéske vérzésem volt. Azóta néha...