Gyógyszer szedés terhesség alatt

Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni. Terhességet tervezünk, de szedek egy Pantacid Flux 40 mg (napi 1x) gyógyszert mert gyomor problémáim vannak kb egy éve. Azt szeretném megtudni, hogy ez a gyógyszer befolyásol-e valamit a terhesség alatt. Vagy jobb lenne, ha az első három hónapban mellőzném a szedését. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

WEBBeteg szakértő válasza teherbeesés témában

Tisztelt Kérdező!

Terhességben a protonpumpagátlók ellenjavalltak (gyógyszere ebbe a csoportba tartozik) , gyomorsavcsökkentésre inkább a H2 receptor blokkolók (kivéve a cimetidin) és antacidumok javasoltak, de - amennyiben betegsége megengedi - ezeket is kerülni érdemes a terhesség első 12-14 hetében. A gyógyszerváltásról vagy a Pantacid abbahagyásáról mindenképpen konzultáljon belgyógyászával.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. november 02., 06:04; Megválaszolva: 2010. november 04., 00:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Várandós lehetek?
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. { Eddig semmi problémám nem volt, általában nagyon pontos és ugyan...
mennyi
DR.DELI TAMÁS! TISZTELT DOKTOR! EGY HONAPJA SZEDEM A CLOSTILBEGYT GYOGYSZERT! MOST VOLTUNK ULTRAHANGON AZT MONTA A DOKI HOGY A JOBBAN VAN EGY JOL...
beágyazódás
Jó napot Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni. Decemberben fejlődési rendellenesség miatt megszíkították a terhességem. Most, 3...
Teherbeesést mennyire befolyásolja a...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy normális e, ha a menstruációm előtt 3-4 napig barnázok (esetleg utalhat sárgatest-elégtelenségre?...
bromocriptin mellet mekkor az esély a...
2éve szedem a bromocriptin gyogyszert mert hypophysis microadenomám van. Most babát szeretnénk mekkora az esélye hogy teherbe eshetek? A gyogyszer mellet...