Atypusos lap-, ill. mirigyhámsejtek

Pár napja kaptam kézhez a P3-as atypusos lap-, ill.mirígysejtes citológiai leletemet, 41 éves vagyok. Ez,, csak" egyszerű gyulladás valóban, -mint ahogyan nyugtatni próbálnak, vagy ez a rák előjele? Nincs, és nem volt méhszájsebem, 6 hete terhességmegszakításom volt.Lehetséges a gyulladás a beavatkozástól? Vagy annak ehhez nincs köze? Ha elmúlik az antibiptikumos kenőcsre (még szoptatok, ezért nem írt az orvosom szájon át szedhető gyógyszert - egyáltalán ez a kezelés elégséges erre a problémára) , akkor megnyugodhatok, vagy érdemes sűsűbben rákszűrést végeztetni? Ha esetleg a műtéti megoldás kerül szóba, mi a biztosíték, hogy a műtéti terület fölötti részen nem kezdődik újból az atypusos sejtek megjelenése? Vagy addig,, farigcsálják" az embert, míg teljes lesz a méhkiirtás? Mi ennek a menete? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza citológia témában

Kedves p3-as!

Mindenképpen kezelni kell a folyást illetve a gyulladást, tehát azt orvosolni kell. hogy mitől van azt nem tudom, de mindenképpen ki kel vizsgálni és kezelni kell. Sajnos sokszor nem tudjuk mitől van a p3-es citológia, de valami kezelés mindenképpen kell rá.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Kérdés: 2009. május 18., 21:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet