• LSIl

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék,hogy voltam rákszűrésen és ezt az eredményt kaptam,hogy LSIl enyhe fokú laphámeltérés és CIn 1.enyhe fokú kóros hámelváltozás. 3hónap múlva visszamentem és most HPV -t is tesztelték illetve valami biomarkert is.1hét múlva eredmény. Azt mondta,hogy csak biomarker pozitivitás esetén lehet szó műtétről. Nincs nagy baj ugye? Ez még nem rák?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai eedmény témában

        Kedves Kérdező! Ne szorongjon, szó nincs rosszindulatúságról. Ezek a nemzetközi rövidítések csak jelzik, hogy a tökéletestől eltérő mikroszkópos formájú levált hámsejtek is adódnak a kenetben, ami lehet egy korábbi kórokozó, gomba vagy baktérium jelenléte miatti lobosság utóhatása, vagy gyógyuló méhszájseb tökéletlen sejtjei. esetleg kis kockázatúnak mondott HPV jelenléte is. A kontroll tisztázni fogja mindezeket. Javasolnám hosszú távra hüvely-protexin használatát, recept nélküli. Konzultájon a patikussal.


        Kérdés: 2020. március 04., 16:58; Megválaszolva: 2020. március 05., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: