• Citológia asc-us kóros

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 2016. Július 13-an voltam citológián, akkor az orvos azt mondta, hogy csúnya a folyásom, gyulladasom van. Én is és a párom is kaptunk krémet, gyógyszert. Most az eredménybe azt írták, asc, asc-us kóros, 3 hónap múlva vissza, és betadine kúpot kaptam 14napig. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető hogy a gyulladás miatt lett ez és elmúlik, vagy komoly baj is lehet? Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológia témában

        Kedves Kérdező! A rövidített kifejezés a rendestől eltérő küllemű hámsejtek jelenlétének megjelölésére szolgál. Több ok szerepelhet az ilyen sejtek létrejöttében, önnél a legvalószínűbb a gyulladásos állapot, melynek gyógyulásával még néhány hét kell a rendes sejtkép kialakulásához és a kontroll citológia jó eredményéhet. Ne szorongjon, mindennapos kis eltérésről van szó. A Betadin után HASZNÁLJA BÁRMELY RECEPT NÉLKÜL KAPHATÓ hüvelyi PROBIOTIKUMOT, néhány napig naponta, majd hetente egyet.


        Kérdés: 2016. augusztus 26., 08:40; Megválaszolva: 2016. augusztus 31., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls ennek eredményeképpen kicsivel több mint 4 hétig volt fent, pontosan 4 hét és fél...
        3 éve vagyunk házasok a férjemmel és próbálkozunk a kisteso projekten én szeptemberben töltöttem a 40.-et a férjem a 34.-et a férjemnek van egy 10 éves kisfia nekem 2 nagy lányom van 21. - és 17.-évesek.! November 12-én kellett volna...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Pár hónapja kezdődött: menstruáció előtt, közben és után borzalmas görcseim, továbbá kb félidőben, ovulációkor is hasonló fajdalmaim vannak. Ez azért is zavaró mert több éve fogamzásgátlót szedek, és...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani ciklusom 4. napján voltam vérvételen. az értekeim mind tartományon belül vannak de attól tartok...
        Kedves Doktornő / Doktor Úr! Nőgyógyászati, endokrinológiai problémákkal kapcsolatban érdeklődnék elsődlegesen, illetve említek, majd olyan véreredményeket melyek nem tudom, hogy ezeken a szakterületeken belül megválaszolhatók-e,...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Egészségügyi kaparás szövettani eredményem az alábbi és szeretném megtudni, hogy laikus nyelven pontosan mi a diagnózisom és a továbbiakban milyen teendőkre számíthatok? Szövetileg: Felszínes laphám töredékek,...
        Tisztelt Doktor Úr! Nekem sajnos kétszarvú méhem van és a 6.-7. héten kiderült, hogy elhalt a magzatom. Holnap reggel lesz a műtétem. Érdeklődnék, így hogy van ez a méh rendellenességem, okozhat majd problémát a holnapi...
        Üdvözlöm! Soha életemben nem volt ilynenem és nagyon félek hogy nemi herpeszem van ez egy 1hete jött ki mikor megjött a havim azóta először baktrobanal kenegetem most betadinal. Egyhèn ég de inkább fáj Más tunetem nincs semmim bedagadva...