LSIL CITOLÓGIA

Tisztelt doktor Úr! 2022 februárjában sajnos rossz citológiai eredményem lett Ascus. Megismételve 2022. júniusában lett akkor már LSIL HPV Előtte már kiderült, hogy HPV okozza, mivel kértem szűrést. Kiderült, hogy van benne magas kockázatú, 16 18 -rá viszont negatív. Ami még rosszabb a gátnál karfiol szerű kondilómás csomó, amit kezeltem, de sajnos mire kikezeltem az orvos által felírt condyline oldottal, addigra belül is észlelte az orvos. Ezért elküldött eü kaparásra és hogy kivágják a csomót egynapos műtétre. Kicsit vártam még mert időpontot kértem egy másik nőgyógyász hoz is, aki levette újra a citológiát. Ő az LSIL miatt már konizációt is javasolt. De azt mondta, hogy az összes csomót nem tudja levenni, keressek bőrgyógyászt. Kérdésem az lenne, hogy feltétlen szükséges-e a konizáció, és előbb leszedi e a bőrgyógyász a csomókat vagy hogy legyen? Ön a HPV elleni oltást javasolja-e? Az utolsó leletet mellékelem.

Dr. Petróczi István válasza condyloma témában

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel a párja is fertőzött.

Nehéz véleményt adni látatlanban. Én még nem tartom szükségesnek most még a konizációt és

a méhnyakkaparást, viszont emelt adagú Isoprinosine kellene mindkettejüknek ismételten és a condylomákat bőrgyógyásszal kellene leszedetni.

Jobbulást.

Petróczi dr.

Kérdés: 2022. június 30., 09:04; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Condylomám lehet az eredmények...
Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg: kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat...
Negatív Pap teszt mellett lehet mégis...
Tisztel Dr Úr/Nő! Ha valakinél condylomat állapítanak meg, majd elvégzik a méhnyakrákszűrést és teljesen negatív eredményt kap a beteg, tehát...
Abnormális elváltozás, pici...
Tiszteletem Doktor Úr! Nem tudom, hogy mi tévő legyek, hova is forduljak jelenleg is meglévő problémámmal, nemi bőrgyógyászhoz, vagy...
Condyloma és HPV-gyanú
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt HPV-gyanús lettem, Condylomát állapítottak meg nálam. A...
Az ezüst kolloid condyloma ellen...
Jó estét kívánok. Mónika vagyok.Diagnosztizálták nálam a condyloma nevezetű betegséget.Egyik ismerősőm ajánlotta az ezüst kolloid folyadékot....