Condylomám lehet az eredmények alapján?

Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg: kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat condyloma gyanús plakkok.Ecetsav neg.Cytologia P2, nyakcsatornabol lencsenyi hyperaemias felszínű Polyszi lóg ki.Tomott portio folytatásban r.nagy, mozgatasra érzékeny út afv-ben.Holyagtaj nyomaserzekeny.Valaszat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza condyloma témában

Kedves Kérdező! A méhszáján található kétféle képlet P2 mellett egyértelműen jóindulatú szöveti elváltozás. A valódi condyloma HPV (humán papiloma vírus) eredetű, de önnél azokból valamelyik jóindulatú csoportból. Felfogás kérdése, hogy két irányú útból melyiket ajánlja orvosa: jelenleg semmi tennivaló, de fél évente kolposzkópos és cytológiai ellenőrzés. Másik út: HPV tipizálás egy kenetből, és a méhszáj akár ambuláns rendbetétele polypostól lézerrel.

Kérdés: 2017. szeptember 20., 19:33; Megválaszolva: 2017. szeptember 21., 17:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Abnormális elváltozás, pici...
Tiszteletem Doktor Úr! Nem tudom, hogy mi tévő legyek, hova is forduljak jelenleg is meglévő problémámmal, nemi bőrgyógyászhoz, vagy...
Condyloma és HPV-gyanú
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt HPV-gyanús lettem, Condylomát állapítottak meg nálam. A...
Az ezüst kolloid condyloma ellen...
Jó estét kívánok. Mónika vagyok.Diagnosztizálták nálam a condyloma nevezetű betegséget.Egyik ismerősőm ajánlotta az ezüst kolloid folyadékot....
Condyloma műtét után
Jó napot, 25 eves lány vagyok.Pár hete észrevettem magamon pár kinövést a nemi szervemnél és a végbél körül amire en azt hittem aranyér egészen...