Kell még tartanom a condyloma kiújulásától?

Tisztelt Doktor úr! 1 évig condylomával küzdöttem, újra és újra kiújúlt, július óta azonban tünetmentes vagyok. Csináltattam egy HPV tipizálást pár hónapja magánrendelésen, vettek mintát a hüvelyből és a külső részekről is, negatív lett a teszt. Hetente mindig leellenörzöm, hogy látok-e bármi elváltozást, de egyenlőre semmi. Ennek ellenére kiújulhat még a condyloma, vagy már nem kell tőle tartanom? Eléggé bizonytalan vagyok, mert az interneten sok ellentmondásos dolgot találtam erről. Az orvos akinál jártam azt mondta, hogy nem kell tle tartanom, de orvosoktól is hallottam, olvastam má eltérő éleményeket erről. A hpv elleni védőoltást megkaptam 15 évesen, de tudtommal van egy olyan típusa az oltásnak, ami a 6 és 11 típusú HPV-re hat. érdemes lenne ezt is beadatnom? köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza a Kell még tartanom a condyloma kiujulástól ? témában

Tisztelt Hölgyem ! Nagyon jó volt, hogy a védőoltást megkapta, csak azt kellene tisztáznia, hogy melyik fajtát. Egyik a 16, és18-s tipus ellen véd, a másik valóban a 6, 11, 16, 18-s tipusok ellen is. Napjainkban kerül forgalomba a 9 összetevőt tartalmazó vaccina, mely, mondhatni csaknem az összes nőgyógyászatilag magas rizikócsoportba tartozó HPV ellen ad védettséget. Ha julius óta tünetmentes és folyamatosan ellenőrzi magát, valamint a védőoltás hatása valamint a negativ HPV teszt együttesen biztositék arra, hogy Ön megnyugodhat és nem tér vissza a keserves 1 év. Minden véleményt meg lehet hallgatni, de az, hogy rájött arra, hogy milyen fontos s rendszeres önvizsgálat sok jövőbeni nehézségen át fogja vezetni! Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: a HPV virus, igy a condyloma is váladék utján terjed.

Kérdés: 2016. február 08., 21:43; Megválaszolva: 2016. február 08., 22:29
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?