• Menstruáció Késése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Kiss György, Barátnőm nevében írnék levelet. Ma 6. napja késik a menstruációja, naptár szerint tehát Június 1-én kellett volna megjönnie. Tesztet még nem csináltunk. Utolsó aktusunk Május 31-30-án volt, és óvszerrel védekeztünk, ezt az aktus után ellenőriztem (vizet engedtem bele) és nem volt benne semmi. Nem történt ejakuláció a részemről. Előtte pedig csak pettingek voltak, nagyon odafigyelve, tehát 99,9%-ban nem történhetett olyan dolog, mely terhességhez vezethetne Tavaly valahogy ilyen idő tájékán (nem emlékszem már pontosan), de volt egy hasonló esete, akkor is 7-8 napot késett neki. Általában pontosan, vagy 1 nappal előtte, vagy 1-2 nappal később szokott megjönnie, naptár szerint. Három kérdésem lenne: 1. A Május 30-31. aktust követően (attól függetlenül, hogy ellenőriztem és ejakuláció sem történt) van-e olyan tényező, gondolok itt előváladékra, mely valamilyen módon kijuthatott és akár attól terhesség állhat a háttérben? 2. Mi más miatt késhet még ennyit? 3. Amennyiben terhesség állhat a háttérben, a gyógyszeres megoldásokból van-e olyan, mellyel ezt meg lehet szakítani? (Gondolok itt például az eseményutáni tablettákra, 72 órás már ugye kilőve, 120 órás még lehet határeset) de azokon felül milyen lehetőségek vannak még? Nem tudom a választ hogyan kapom meg, így a biztonság kedvéért leírnám ide az e-mail címem: Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Kiss György válasza a Menstruáció Késése témában

        Tisztelt Kérdezőm ! Talán már meg is oldódott a probléma, de részletes levelét köszönöm és talán a jövőre nézvést is megragadom az alkalmat,. hogy pár gondolatomat megosszam, illetve a feltett kérdésekre válaszoljak. Igen, az előváladékkal nagyon óvatosnak kell lenni hiszen himivarsejtet tartalmazhat. Tapasztalatom szerint, ahogy a párkapcsolatban az összeszokottság és a partner ismerete erősödik, ugy időben észlelhetik az előváladék " várható " megjelenésének idejét és megtalálják a megfelelő módot az időbeni eltávolitására. Fő a biztonság ! A havivérzés késésének oka nagyon összefügghet a ciklus középidejében történő tüszőrepedéssel ,petekilökődéssel/ ovulacio / is. Meg kell jegyeznem, hogy ez az időszak egyben a fogantatás legkedvezőbb időpontja is, ugy hogy ezzel mindkét félnek jó tisztában lennie. Nos, amennyiben ez a tüszőrepedés bármilyen ok / hormonalis, strukturális / miatt nem következik be, akkor a petefészekben a meg nem repedt tüsző csak növekszik a ciklus második felének kialakulása zavart szenved és a menstruáció ezen tüsző megrepedése után következik be. A sürgősségi fogamzásgátlásról röviden annyit, hogy a kérdéses aktus után minél rövidebb időn belül élni kell vele ! Ezt követeli a partner érdeke is ! Üdvözlettel: dr.KIss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 07., 14:39; Megválaszolva: 2019. június 10., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés