2 hete késik a menstruációm

Jó napot! Ebben a hónapban egy vizsgálat során találtak egy cisztát, mikor visszamentem már nem volt látható. Ekkor már pár napja késett. Jelenleg bő 2 hete késik. Furcsa számomra hogy a terhességi teszt negatìv de az ovulációs teszt viszont több napja pozitív. Okozhatta ezeket ebben a ciklusban a ciszta? Előtte nem volt ilyen problémám. Köszönöm!

Dr. Kiss György válasza 3 hete késik a menstruációm témában

Tisztelt Hölgyem!

A peteérés körüli történések, a tüszőrepedés és petesejt kiszabadulás /ovuláció/ vagy ennek elmaradása / folliculus persistens/ valóban zavart tud okozni a menstruációs ciklusban. Ezeket tempó anomáliáknak nevezik és ebből érthető, hogy az igy keletkező "funkcionális cysta" megreped és már nem látható az ultrahangon , illetve ez jelezhet tartós ovulació pozitivitást is!

Nagyon nem szabad beleavatkozni a folyamatba, mert magától is rendeződik!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: biztonság kedvéért a terhességi teszt megismétlendő!

Kérdés: 2016. február 02., 09:58 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 22:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...