Késik és a teszt negatív az orvos nem végzett uht ilyenkor mi a teendő?

üdv.okt18án jött meg utoljára a menstruációm, ami rövidebb ideig tartott a megszokottnál ill 22én és 24-én 1-1napra újból volt.Voltam orvosnál aki kézivizsgálás után azt mondta csináljak tesztet ami persze negativ lett, most 15én kelett volna h megjöjjön mivel 28napos a ciklusom ennek már 11napja de semmi.Nagyon fáradékony vagyok mostanában és változékony a hangulatom is. A kérdésem a következő lenne: Mi a teendő ilyenkor ill mi állhat a háttérben? Régen többször is volt cisztám ami ilyen tüneteket produkált és van egy 2éves lányom akivel nem mutatta sem a 100%os teszt sem az orvos nem vette észre h babát várok.Válaszát előre is köszönöm. Üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza menstruáció késése témában

Kedves Kérdező! A helyes tehnikával ekvégzett teszt, főleg, ha első reggeli vizeletből készült, becsaphatatlan. Megnyugvására érdemes lenne megismételni. Ha negaív lenne, számtalan kisebb-nagyobb háttér hormonáls összhanghiba lehet vérzéskésés oka. De ez esetben a tisztázás logikus menetrendje mindenképpen kíván egy hüvelyi ultrahangos betekintést a méh nyálkahártya vastagságára és a petefészkk állapotára. Ha itt sincs magyarázat egy vérvétellel végzett teljs hormontükor gammányi mennyiségben is méri annak az öt-hat homonnak a jelenlétét, melyek a ciklusban szerepet játszanak. De ha a teszt negatív lesz, lehet, hogy az egyéb okból késlekedő vérzése közben már megjön. De ha az ezt követő vérzése is rendetlen, az emlitett két vizsgálat végképp aktuálissá válna a tisztázásra.

Kérdés: 2012. november 26., 12:54; Megválaszolva: 2012. november 28., 11:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz