Milgamma okozhat-e menstruáció késést

Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a hónapban viszont késik. A mellékhatásokban nem szerepel, hogy befolyásolhatja-e a késést, gyógyszerészemtől is kérdeztem, aki bizonytalan választ adott. Késhet a menstruációm a Milgamma miatt, vagy várnom kellene? Semmi más okot nem találok rá, ami miatt késhetne. Eléggé aggódom.. Köszönöm a segítséget, üdv. N. Laura

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza menstruáció késése témában

Kedves Laura!

Nem látok reális esélyt arra, hogy a Milgamma miatt késne a menstruációja. Fontos tudni, hogy a menstruáció néhány napos késése még nem rendellenesség és nem kell komolyabb okra gondolni a háttérben. Ha 5 napnál is többet késik és nemi életet is élt rendszeres védekezés mellett, akkor is feltétlenül szükséges a terhességi teszt elvégzése, mert egy védekezési módszer sem jelent 100%-osan biztos védelmet. De akár egy nagyobb fogyás vagy hízás, petefészek ciszta, fizikai/lelki megterhelés, stressz is okozhat késést az egyébként szabályos ciklusban. Ha rendszeresen van gondja a menzesszel pajzsmirigy probléma, PCOS irányába érdemes vizsgálódni

Kérdés: 2022. december 08., 09:54; Megválaszolva: 2022. december 08., 14:17

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...