Okozhat? Kezelés? Jó rá?

Tisztelt doktor Úr/Hölgy! Nem régibben elmentem a nőgyógyászhoz szinte folyamatos bal alhasi fájdalommal. Menszesz alatt nem jelentkezett a fájdalom. Megvizsgált és talált egy polip gyanús képletet. Azon kívül mindent rendben talált. a vizsgálat végén mondta hogy várjunk még egy menszesz utána ultrahang. Így is lett, nem találtak semmit az ultrahangon. De menszesz után 9 nappal elkezdtem vérezni. Megint ultrahang és ,egint nem találtak semmit hogy mitöl. minden rendben volt. Csak nem múlt a vérzés hol erősebben hol gyengébben de nem mondanám menstruációnak. volt amikor darabkás volt. Megint vizsgálat akkor találtak egy részt ami valószínűleg be van gyulladva. A leleten az állt hogy metritis. Kaptam rá vérzés csillapítót (Dicynone) antibiotikumot (Dalacin 300mg) . Elkezdtem szedni de a Dalacinra allergiás lettem. Az óta elmúlt a vérzés de mivel nem tudtam szedni a gyógyszert csak pár napig. Elmentem a házi orvoshoz aki nőgyógyász is ő írt fel másik gyógyszert (Klion) . Nem tudom hogy az jó rá? A polip leválhat magától? Okozhat gyulladást? Attól vérezhettem? Mennyi idő a gyógyulás? Mikortól lehet élni nemi életet? (A nőgyógyászhoz nem akarok vissza menni mert nem voltam vele megelégedve hogy olyan félvállról vette az egészet. Keresek egy másikat. A házi orvos (aki nőgyógyász is csak szerintem nem rendel úgy) csak ideiglenes megoldás. Ki szeretném vizsgáltatni magam mert hamarosan babát szeretetnénk. A cytológia eredményem negatív lett. Tisztelettel Brigi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza alhasi fájdalom témában

Kedves Brigi!

A polip menses alatt nem válik le, viszont a vérzés során a nyálkahártya lelökődik, és vékony lesz, ezért ilyenkor kell nézni ultrahangon hogy van-e polip. Ha lenne, ilyenkor látszódna. Úgyhogy Önnek valószínű nincs polipja, de ha lenne, se okozhatna gyulladást. A Klion kismedencei gyulladás esetén jó választás, de vizsgálat nélkül nem tudok helyes kezelést javasolni sajnos. Haa panaszai megszűntek, akkor lehet a kiváltó ok is elmúlt (gyulladás?), és ilyenkor már együttlét is lehet. Ha bármilyen panasza lenne, inkább menjen vissza valahova egy kontrollvizsgálatra, hogy lássák, biztosan meggyógyult-e. Amennyiben panasza se, és tünete sincs, a rákszűrést is megcsinálhatják egyidőben. Vérzészavart okozhat egyébként gyulladás is, és polip is.

Ne izguljon, szerintem mihamarabb menjen el egy vizsgálatra, és tisztázza a helyzetét.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2019. április 02., 08:37; Megválaszolva: 2019. április 06., 00:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés