Fogamzásgátló melletti problémák

Kedves Doktorúr/nő! 20 éves lány vagyok és kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Simycia fogamzásgátlót szedtem egészen egy hónappal ezelőttig, amikor váltottam iamna fogamzásgátlóra. A betegtájékoztatóban azt írták, hogy úgy térjek át a másik fogamzásgátlóra, hogy nem tartok 7 napos szünetet. Így is tettem. A imana fogamzásgátló placebó tablettákat is tartalmaz, ellentétben a simyciával. A placebó tablettákból ma vettem be az utolsót és még mindig nem jelentkezett menstruációs vérzésem! Három napja kellett volna megjönnie. Alhasi görcsöm van folyamatosan három napja, de a mai napon észleltem egy kevés, nagyon kevés barnás folyást, ami reggel mintha véres lett volna inkább kicsit. Attól félek, hogy túl vastag lesz a méhnyálkahártyám, mivel nem tudott ugye lelökődni, és valamilyen gyulladást kapok. Kérem adjon tanácsot mit csináljak! Elkezdjem a következő csomagot? Vagy esetleg tartsak egy hónap szünetet, hogy rendes menstruációs vérzésem legyen. Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Semmi gond nem lesz, nyugodtan szedheti a következő levelet. A fogamzásgátló mellett a kevés vagy éppen kimaradt menses normális is lehet. Ilyenkor a nyálkahártya nem lesz túl vastag, de ha az is lenne, az se okozna gyulladást, csak az átlagosnál bővebb vérzést. Valószínű 1-2 napon belül jelentkezik majd vérzés, és megszűnnek az alhasi panaszok is.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2018. március 24., 19:16; Megválaszolva: 2018. március 29., 22:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar
Nuvaring használata több mint 4...
Cifrinol nászutas felfázásra
fogamzásgátló váltás újra
Tisztelt Orvos Úr/Nő! Az a problémám lenne, hogy eddig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, amitől volt hogy émelygésem rosszulléteim voltak...
Fogamzasgátló
Jó estét! Csak az miatt zavarnám, hogy én 13-án elkezdtem szedni azt altforalle nevű fogamzasgátlót, rendesen az első napon.4 napog tartott kb. A...