Nuvaring használata több mint 4 hétig

Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls ennek eredményeképpen kicsivel több mint 4 hétig volt fent, pontosan 4 hét és fél nap. A kérdésem az lenne, hogy most mi a teendő, mivel erre az esetre csak azt írja a tájékoztató, hogy "keresse fel kezelőorvosát",ami rendben van, de őt nem érem el rögtön, nem tudom, mikor sikerül.És addig mit tegyek? Új gyrű vagy gyúrúmentes időszak? Most egyelőre csak levettem a régit. Férjemmel előző nap voltunk is együtt. Köszönöm szíves válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló, hüvelygyűrű témában

Kedves Hölgyem!

Baja nem lesz attól, hogy a gyűrű tovább volt fent, és igazából annyi szerencséje van, hogy, most ott jár, hogy az új gyűrűt kell felhelyezni. Ne hagyjon szünetet, akkor se, ha a mensese nem jelentkezett még, hanem tegyen fel egy új gyűrűt. Ha pl. így egy nappal később kerül fel új, mint ahogy egyébként kellene, akkor van egy nagyon pici esély arra, hogy terhes lesz, de igazából ez nagyon kicsi. Ha tutira akar menni, az esemény utáni tabletta segíthet, de ez sem feltétlenül szükséges.

Ne ijedjen meg, ha rendellenes vérzés jelentkezik, mivel szünetet nem tartott, vérzése meg nem volt (ugye?), így áttöréses vérzés jelentkezhet a következő ciklusban, de ha teljesen kimarad a menses, az is belefér. Ha a következő menses maradna ki, akkor viszont terhességi tesztet kell csinálnia.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. november 21., 07:49; Megválaszolva: 2020. november 21., 14:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet