Menstruációs vérzés

Tisztelt Szakértő! 2 hónapja szedek Clostilbegyt tablettát, ciklusom 3. napjától napi 2x1 szemet 5 napon keresztül. Azért kell ezt szednem, mert az orvosom szerint nem volt peteérésem, ami által nagyon hosszúak lettek a ciklusaim a legutóbbi missed ab-om után (36-46 napos) . Viszont már most másodjára jött meg a menzeszem rendes időben, viszont változásokat tapasztaltam a vérzésemmel kapcsolatban. Az elsőnél még szinte normális volt, talán annyi hogy a 3. naptól mélybordó, aztán pedig barna vér jött. Ezt még elfogadhatónak tartottam, de most viszont már úgy kezdődött hogy egy fél napig volt ilyen mélybordó színű, azóta pedig csak ilyen barnás, és nagyon kevés, a tisztasági betét használata is bőven elég. Most vagyok a 3. napomon a ciklusban. Ez normális így? Ha nem, akkor mi lehet a probléma? Esetleg elképzelhető hogy a gyógyszer okozza ezt? A teherbeesést nehezítheti, hogy ilyen a menzeszem? Peteérésem valószínűleg volt, hőgörbét vezetek, azon szépen ábrázolódott. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzés témában

Kedves Kérdező! Az is lehet, hogy terhes, amire egy vizelet teszt adna választ. Ön a teljes dózissal szedi a gyógyszert. Mivel eleve nem volt nagy hormonális hibája, a következőt ajánlanám: Várjon gyógyszer nélkül most egy ciklust, hogy a saját rendszere mit produkál a ciklus pontosságában. Majd ha megjön egy vérzése, és ha eddig a szedés idején nem voltak kellemetlen görcsérzetei, szedje tovább a gyógyszert de 3-4 hónapon át 5x1, azaz fél adagban. A fokozott fogamzóképesség a teljes idő alatt fennáll, remélem a baba nem jelentene katasztrófát. Ezután hagyja abba a gyógyszert, hogy hogyan alakul serkentés mentesen a saját rendszere.

Kérdés: 2014. december 29., 07:30; Megválaszolva: 2014. december 30., 19:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45