Hirdetés
      • Végbélrepedés vagy komolyabb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Ott kezdeném hogy pár hónapja volt egy szorulásom, amelynek végeredménye az lett hogy vérezni kezdett a végbelem. Ez elmúlt. De nemrég ahogy egy hasmenés után töröltem ki azt hiszem durván csinálhattam, de ismét friss vért tapasztaltam. Ez kb egy hete volt. Azóta a tüneteim a következők . Székletem teljesen normális, barna színű. Nem tapasztaltam azóta egyszer sem friss vérzést sem székeléskor, sem alaphelyzetben, sem erős fájdalmat , esetleg lázat. Amit tapasztaltam az puffadás, sok szellentés, a végbélnyílás tájékán kisebb kellemetlen érzést, mintha kicsit ki lennék tágulva, de ezt le ellenerőzve szintén nem tapasztaltam semmit. A testsúlyom teljesen stabil 71kg. Ami nagyon zavaró hogy tegnap óta székelés után olyan érzésem van hogy megmarad az ingerem, mintha nem ürültem volna ki teljesen, majd ez egy alvás után elmúlik. Tehát vér nincs, csak is ezek a problémák. Vettem kenőcsöt amikkel kenegetem, az nagyon kellemes hatást tud nyújtani. Tudni kell rólam hogy eléggé pszichés ember vagyok, és nagyon tudok rettegni az esetleges megbetegedésektől. Kértem időpontot belgyógyászatra a jövőhéten megyek. De megkérdezném hogy magának mi a véleménye, van okom aggódni ennyire ? Vagy lehet csak tényleg a végbél repedés/sérülés okozhat ilyen panaszokat? Válaszát is előre köszönöm, további szép estét!

        Dr. Plósz János válasza a vérzés témában

        Leírása alapján inkább csak végbélnyálkahártya-sérülésre gondolnék (a berepedés igen jelentős fájdalommal jár és nem is gyógyul ilyen gyorsan). Érdemes a székletet lágyítani, esetleg nedves törlőt vagy mosást használni az irritáció elkerülésére.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 11., 20:50; Megválaszolva: 2019. március 11., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 68 éves férfi vagyok. 2009 ben volt egy Helicobacter Pylori fertőzésem. Antibiotikumos kezelés után további kezelésére felírtak Pantacid Flux 40mg. tablettát és mellette még minden nap orvosi javaslatra ettem a brokkoli...
        Jó napot! Gyomorfájdalmaim voltak és pirosas habos nyált köptem. A háziorvosom Esomeprazol 40 mg-ot írt fel esténként 1 szemet. 2 hétig szedtem amikor gyomortükrözésen nyelőcső gyulladást és túlzott savtermelést állapított meg az orvos....
        Tisztelt Doktor úr! 51 éves mozgássérült férfi vágyó egy baktérium kezelés miatt Tienam infúziót kaptam egyhéten keresztűl napi háromszor. Szerdán jöttem ki a kórházból azóta feszűl, fáj a gyomrom a beleim, a nyelvem vörös és nincs...
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...