Átjárhatósági vizsgálat.

Jó estét kívánok! Veronika vagyok, 25 éves. A párommal 8 hónapja próbálkozunk babával, sikertelenül. A nőgyógyászom javasolta, hogy januárban csináljunk egy átjárhatósági vizsgálatot, mivel az utóbbi egy évben többször volt petefészek gyulladásom, és feltételezi, hogy le lehet tapadva a pete vezetékem. A mai nap viszont voltunk a párommal andrológusnál, aki megállapította, hogy a spermájában minimális az életképes spermiumok száma. Írt fel neki gyógyszert, aminek 3 hónap múlva lesz leghamarabb hatása. Addig is eshetek teherbe, de elég kicsi az esélye. Az a kérdésem, hogy az esetünkben csináljam meg az átjárhatósági vizsgálatot most, vagy most felesleges, és inkább csináljam meg a három hónap letelte után. Ha most megcsinálom, akkor az mennyi ideig segít a teherbe esésben? Szóval mennyi idő amíg újra "össze tapad" a pete vezeték? Válaszát előre is köszönöm, és várom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A petevezető átjárhatóság vizsgálata tanácsos most is, mivel így pontos képet kaphat, hogy ez nem akadálya a várandóság létrejöttének.Ha ez a vizsgálat rendben van, akkor az elvileg időkorlát nélküli, ismételt probléma kialakulása nem határozható meg.

A partner kezelése közben is lehetséges a fogamzás.

Kérdés: 2014. december 23., 22:01; Megválaszolva: 2014. december 23., 23:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam