Nehéz döntés

Tisztelt Főorvos Úr! Elszórtan előforduló,kisebb vérzések miatt kerültem vizsgálatra és utána méhkaparást végeztek nálam. Szövettani eredmény: I. Polypus endometrii, II. Minimális endocervicalis és endometrialis nyálkahártya részletek malignitásra utaló jelek nélkül. A lelet alapján orvosom szükségesnek tarja a nálam a méh eltávolítását. A polyp kiújulásának a veszélyére utalt! Jelezte, hogy a sebgyógyulás problémás lenne. 73 éves vagyok, túl súlyos, a hasam nagy./régebben már volt egy hasi műtétem/ Csak hasi műtét jöhet szóba nálam, mert én nem szültem. Három hónap múlva kell kontrollra mennem. A polyp kiújulásának és elrákosodásának a valószínűsége milyen fokú az én esetemben? Az én helyzetemben szükséges ez a kockázatos műtét? Tisztelettel és köszönettel várom a válaszát.

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A szövettani vizsgálat rendben van.Ez nem indokol beavatkozást.

A panaszai határozzák meg a műtéti beavatkozás szükségét.Rendellenes vérzés,hasi fájdalom.

Ezenkívül az Ön általános egészségügyi állapotát kell figyelembe venni.

Az összes körülmény mérlegelése hozza meg a döntést.

Kérdés: 2019. március 20., 09:38 ;Megválaszolva: 2019. március 20., 10:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Miért nem kaphattam rendes választ a...
Tudom hogy sok kérdésre kell választ adniuk, de kétségbe vagyok esve miért vannak ezek a tüneteim! 2éve kezdődött minden körülbelül:...
Magas amiláz
Gyógyszer tárolása
Mellkasi fájdalom
Szédülés, hányinger...