Loop konizáció

Tisztelt Doktor Úr! A héten terveznek nálam loop konizációt, a leleteim a következőek voltak: 2015. December - Cin II HSIL 2016. Február - Cin II HSIL, HPV 16, cintec plus: pozitív 2016. Július: LSIL A beavatkozással kapcsolatban volna néhány kérdésem: - Mennyi ideig nem lehet sportolni, illetve könnyebb házimunkát elvégezni? - Mennyi ideig ajánlott az ágynyugalom? - Meddig nem lehet ülő fürdőzni, illetve házaséletet élni? - A műtét (altatás lesz) előtt szabad-e csekély mennyiségű folyadékot bevinni? - A jövőben milyen gyakorisággal ajánlott szűrésre mennem? - Esetlegesen milyen szövődményekre számíthatok a műtétet követően? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Sportolni attól függően mit, 10-14 napig nem tanácsos, könnyebb házi munka akár másnap végezhető.Ágynyugalom szorosan nem szükséges, 1-2 nap pihenés, kímélő életmód javasolt.Ülő fürdő, tampon, házasélet két hétig mellőzendő.

Altatás előtt 6 órával enni, inni nem szabad. A jövőbeni vizsgálat és teendő a szövettani lelet birtokában mondható meg.

Vérzés, gyulladás, sérülés esélye 1-3 %.

Kérdés: 2016. augusztus 15., 11:02; Megválaszolva: 2016. augusztus 15., 22:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Ma voltam nőgyógyásznal és azt mondták hogy petezsák nagysága 8, 41mm de bal o.on 33×35mm vékony falú echomentes képlet! Ezt szeretném tudni hogy...
Miért?
Szia! Én Magyarországon lakom és aszt szeretném kérdezni hogy 14 éves koromtól nem rendszeres a menstruációm, és hozzá téve rendszeres...
Kinöves, csomó intim zónában
Kedves doktorúr/ doktornő! Néhány napja a hüvelyem végénél kívül, majdnem a gát részen, a kisajak végén, abból kinőve egy viszonylag...
Mit jelent?
Tisztelt Doktor! 48 éves 3 gyermeket szült nő vagyok.Soha nem volt semmilyen nőgyógyászati problémám.Ezidáig a Marvelont szedtem, mely mellett mindig...
Barnás menses
Tisztelt Doktor Úr! Mercilon nevű fogamzásgátló gyógyszert szedek kb. 5 hónapja. Eddig minden rendben ment, múlt hónapban hasmenés miatt egy napon...