PCO? Sec. amenorrhoea

Tisztelt DR! Kislányom 22 éves, 5 évig szedett Jasmynel fogamzásgátlót, közte egy éves szünettel. Előtte, és a szünetben is szabályosan menstruált. Most fél éve abbahagyta a fogamzásgátló szedését Kétszer menstruált, igaz két hetes késéssel, de most már 4. hónapja semmi! Ez idő alatt hízott 6 kg-ot, erősen pattanásos, feszült, ingerült! Elment nőgyógyászhoz, aki elküldte ultrahangra. A lelet:Endom 4 mm, mindkét ovariumban több apró tüsző. A Douglasban min szabad folyadék. DG:sec amenorrhoe, PCO? Norcolut tb-át kapott, ami már két napja elfogyott, de még semmi eredmény sajnos! Diéta és sport mellett tovább hízik! Az orvos gyorsan beszélt, jóformán semmit sem értett a magyarázatból. Mit jelent a több apró tüsző, és a szabad folyadék? Mikor kell hatásának lenni a norcolutnak? Okozhat e Pco-t a fogamzásgátló? Többet nem szeretné szedni, mivel előtte semmi gondja nem volt. Mit javasol a továbbiakban? Nagyon köszönöm a válaszát, egy aggódó anya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a menses zavar témában

A polycisztás petefészek tüneteggyüttesre jellemző a vérzési rendellenesség, a vérzés rendszertelensége, hiánya. A leírt testsúly nővekedés, stressz szintén szerepet játszik kialakulásában. A leírt több apró tüsző a petefészekben, jellemző kép a PCO-ban. A fogamzásgátló inkább a PCO kezelésére használatos. A kapott orvosság bevételét követően akár 5-7 napig is várható a, menstruáció. A diéta, sport, a mozgás kiváló kezelési tényező, valamint gyógyszeres kezelés is szóba jön. Keressen fel szakorvost, ha nem rendeződik a menstruáció.További kivizsgálás is szükséges lehet.

Kérdés: 2014. június 03., 10:12; Megválaszolva: 2014. június 03., 21:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele