Nőgyógyászati rákszűrés diagnózisa

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 3 héttel ezelőtt nőgyógyászati rákszűrésen voltam, ma kaptam kézhez a leletemet, orvossal azonban nem volt lehetőségem beszélni. A vizsgálatot végző orvos a vizsgálat során azt mondta, hogy valamilyen sebszerű elváltozást lát, de nem tudja megmondani, hogy mi az, várjam meg az eredményt. Ezt ma kézhez kaptam, melyből egy szót sem értek. Ebben szeretném a segítségét kérni. A leleten a következőek olvashatóak: Iránydiagnózis: Sine morbo Jelenleg terhes: nem szabályos vérzés IUD: nem Kolposzkópia: ép hám, OC Kenet értékelhetősége: Értékelhető, de cytolysis elégtelen fixálás Kenet általános minősítése: Kóros, neoplasticus hámelváltozás Részletes vélemény: Neoplasztikus hámelváltozások - Laphám-sejtek Atípusos laphámsejtek (ASC) nem meghatározható okból (ADC-US) Javaslat: Ismétlés 3 hónap múlva. A nővér, akitől a leletet kaptam azt mondta, hogy Lactofeel hüvelygélt használjak. Ezt ma el is kezdem. Utánanéztem, hogy a neoplasztikus hámelváltozás azt jelenti, hogy rosszindulatú daganatra utaló elváltozás látható a hámsejtekben. Emiatt nagyon aggódom. A kérdésem az lenne (lehet hogy nagyon buta kérdés), hogy a Lactofeel gél ezt a hámelváltozást megszünteti-e? Szükség van-e más egyéb vizsgálatra? Várjam meg a 3 hónapot vagy esetleg hamarabb forduljak orvoshoz (esetleg magán orvoshoz)? Kell-e egyáltalán aggódnom a lelet miatt, vagy csak gyakrabb ellenőrzés és nagyobb odafigyelés szükséges? Belgyógyászaton (endokrin szakrendelésen) late onset CAH-ot diagnosztizáltak nálam 2010-ben, kb. fél-egy évig szedtem Dexamethasont. Ezzel párhuzamosan endokrin nőgyógyászatra is járok. Jelenleg mindkét szakrendelésre csak éves kontrollra járok, a leleteim jók. Évek óta szedek fogamzásgátlót, jelenleg kb 2 éve Yadine-t szedek. A vérzéseim rendszeresek, bár megítélésem szerint kis mennyiségű. (Azt olvastam, hogy ez a fogamzásgátló miatt lehet.) Előre is nagyon köszönöm a válaszát, nagyon hálás vagyok!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés eredménye témában

Kedves Kérdező! Leveléből sugárzik a bizonytalan kétségbeesés.Könyörgöm, nyugodjon meg. Citológiai leletében korábbi méhszáj hibájából, amit népiesen méhszáj sebnek nevezünk, vannak tökéletlenűl gyógyult sejtformák, meghatározhatatlan okból a mikroszkóp számára, ez az Ascus. A kenetet nem tökéletesen kezelték tehnikailag, legközelebb majd jobban sikerül, nem maga az oka. Használja a Lactofilt 3-4 napig naponta, aztán 2x h2t2nt2 éa nyugodtan menjen 3 hónap múlva kenetismétlésere. Inkább krimit olvasson, mint álszakirodalmat. Semmi lényeges baj nincs, nyugi!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. április 25., 18:20; Megválaszolva: 2014. április 27., 18:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet