Nőgyógyászati lelet

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordultam nőgyógyászomhoz, hogy a bal mellemben csomót érzékeltem. Ő továbbküldött emlő és a axilla ultrahang vizsgálatra ahol a következő leletet kaptam: mindkét emlő mirigyesebb tapintatú, apró kp. tömött mobilis képletek tapinthatók. Az emlőkben kóros echogenitású terület nem különül el. Az axillakban kóros nyirokcsomó nem látható. A mai nap folyamán kaptam meg a rákszűrésem eredményét, melyen az áll: III. ÖSSZEFOGLALÓ VÉLEMÉNY: [X ]NINCS DYSPLASIA/MALIGNITÁS. 3. Egyéb nem neoplasztikus elváltozások [X ]Reactiv sejtelváltozásokkal járó. Ismétlés 3-6 hónap múlva. Kérdésem ilyenkor van e valami teendő? Aggodalomra van e ok? Valamint ilyenkor gyulladáscsökkentő szedése vagy valamilyen kúp, gyógynövény javasolt -e? Tisztelettel és Köszönettel Gréta

Dr. Farkas Ágnes válasza rákszűrés eredménye témában

Kedves Gréta!

A mellékelt leletet gyakran következménye egy hüvelyfertőzésnek, ami vagy éppen lezajlott, vagy jelen volt a vizsgálat során. Amennyiben Önnek panasza van, mindenképpen ismételt vizsgálatot javaslok, hogy egy gyulladást célzottan kezeljenek. Panaszok hiánya esetén normál flóra pótlást, helyreállítást alkalmazzon néhány hónapig, hogy segítse a sejtek regenerálódását. Aggodalomra nincs oka, semmilyen rosszindulatú vagy azt megelőző folyamatot nem látnak, ez a legfontosabb.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. november 21., 14:51; Megválaszolva: 2022. november 21., 23:53

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Nem értem...
Ismét rákos leszek?
Ismét kórod lelet várható
Tisztelt Doktornő! Mi árcérdeklődtem Önnél a leletemmel kapcsolatban korárábban, ami ASCUS, atypusos sejtek, nem neoplasztikus elváltozások...
Hpv diagnosztika
HPV pozitív 68 mutattak ki amít nem érték egész életében két hosszú kapcsolatom volt most kétségbe vagyok esve a mostani párommal egy éve vagyok...
Rákszűrési letel értelmezése
Tisztelt Doktornő! . Én érdeklődtem, hogy P3-nak számít e az ASCUS, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív tartalmú rákszűrésem....