Ismét kórod lelet várható

Tisztelt Doktornő! Mi árcérdeklődtem Önnél a leletemmel kapcsolatban korárábban, ami ASCUS, atypusos sejtek, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív volt. Következő pozitív rákszűrés esetén a loop konizációt javasolták, amitől nagyon megijedtem Doktornő javaslatára használtam tejsavas és hialuronsavas hüvelykúpot. Megvolt a következő rákszűrés, várom az eredményt. A leletemen a következő szerepel: Kolp.: ectropion, erosio Az ectrpion a méhszájseb, más típusú hám, de mi az erosio? Mit lehet ellene tenni? Valamilyen hüvekykúp segíthet? (Ösztrogéneset nem tudok használni.) Emiatt lehet ismét kóros a rákszűrés? Pozitív leletre számítsak? Előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza rákszűrés eredménye témában

Kedves Hölgyem!

A látott kép teljesen normális hámot ír le, ne aggódjon. Ez negatív kép, és nem jelenti azt, hogy a rákszűrésben eltérés lenne. Semmit sem kell csinálni vele! Bízzunk benne, hogy nem lesz a sejteken sem semmilyen eltérés!

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. július 16., 04:37 ;Megválaszolva: 2022. július 17., 13:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hpv diagnosztika
HPV pozitív 68 mutattak ki amít nem érték egész életében két hosszú kapcsolatom volt most kétségbe vagyok esve a mostani párommal egy éve vagyok...
Rákszűrési letel értelmezése
Tisztelt Doktornő! . Én érdeklődtem, hogy P3-nak számít e az ASCUS, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív tartalmú rákszűrésem....
Ez már P3-nak számít?
Tisztelt Doktornő! Az alábbi rákszűrési eredményt kaptam: Kenet általános értékelése: Hámsejtrendellenességek Részletes...
Nőgyógyászati lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő eredményt kaptam: Kolposzkópos képen 10 és 2 óra között tagoltság látható. A...
Citológiai eredmény után...
Tisztelt Doktornő! 2020. novemberében voltam citológiai vizsgálaton, ahol P4 lett az eredmény. Orvos javaslatára ezt megismételtük, akkor P3 lett....