Lehet terhesség?

Üdvözlöm Doktor Úr! Abban kérném a segítségét, hogy Nov. 15-én volt utolsó mensesem. Dec.1-jén, és 2-án voltunk együtt a párommal. ez a hónap az első tabletta mentes hónapom. Sajnos a fogamzásgátlónak nálam több negatív hatása jelentkezett mint pozitív... együttlétünk fáj a hasam alja, és sok a szélgörcsöm. Mi okozhatja ezt? Ill. a leírtak alapján van esély terhessége? Ha úgy véli, mikor tesztelhetek, vagy szerezhetek tudomást arról, hogy van e baba? Segítségét előre is köszönöm. Szép napot, és minden jót.

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászati panasz témában

Kedves Kérdező! Általában ismeretes, hogy a zabblettaszedés szüneteltetése eéső hónapja fokozotta fogamzőképes lehet. A külső hormonbevitéltől addig elkényeztetett agyalapi mirigy hirtelen nem érzékelve a megszokott hormonszintet, nagyobb serkentőhormon mennyiséget vet be, ezzel apetefészek hirtelen " felturbózódhat". Esetleg nem csak egyet ovulál és könnyebb teherbe esni. Nem zárható ki ez most sem. Mivel a sürgősségi eseménytabletta hatásidején már túl vagyunk, marad a várakozás. A korszerű vizelet tesztek csodálatos érzékenysége már a 3-4 hetes embrió hormontermelését kimutatják, igy november közepétól biztonság kedvéért hetente végezzen reggeli vizelettel tesztvizsgálatot a pozitivitás, vagy remélhetően a vérzés megjelenéséig. Ha panasza volt, váltson fogamzásgátló tablettát, sokféle van, bizza orvosára, de védekezzen a megjövő vérzés első napjától valamelyikkel.

Kérdés: 2012. december 04., 07:46; Megválaszolva: 2012. december 06., 10:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mit csináljak?
Körülbelül 13-14 éves lehettem amikor kezdődött az egész. Arra figyeltem fel hogy folyásom van persze nem tudtam mi az tanácstalan voltam cikinek...
Negativ teszt, mégis fájdalom.
aktus közben nem védekeztünk.csináltattam tesztet 2szer is egyszer délután egyszer reggel.mind 2szer negativ lett.mégis jobb oldalon lent a nemi szervem...
Alhasi görcs
Tisztelt Doktor Úr/Nő!   4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Azóta volt pár oyan alkalom, amikor teherbe eshettem volna, de...
Abortusz után
Tisztelt Doktor Úr/Nő! December 15.-én abortuszom volt... előfordulhat hogy méhszájsebem alakuljon ki emiatt? Mi a méhszájseb tünetei? Ezt észre...
Nagyon félek, rettegek...
hüvelygyulladás, folyás 38 éves nő vagyok. A héten két nőgyógyásznál is jártam, mert a diagnózis melyet az elsőnél kaptam teljesen...