hormonhiány

Kedves Doktornő/Doktorúr! Három napja voltam nőgyógyásznál, mert a menstruációm megváltozott. Februárban 6 nappal előbb megjött, és azóta baran folyásom van egy nappal a menstruációm előtt. A melleim jobban fájnak, valamint vízszerű folyásom volt néhányszor miután együtt voltam a barátommal. Chlamydia gyanúval mentem az orvoshoz, úgy hogy a barátom vizelet vizsgálata negatív lett januárban, nekem negatív volt mindenem február végén a tisztasági fokom pedig kettes. Megvizsgált, azt mondta az ultrahangon semmi kórosat nem lát, és hormonhiány gyanújával felírt nekem fogamzásgátlót. Mégis számomra már zavaró folyásom van, van hogy reggel jelentkezik, van hogy délután. Forduljak orvoshoz újra, vagy esetleg várjam meg míg a fogamzásgátló hatni kezd? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászat témában

Kedves Kérdező! A vérzésrendetlensége hátteréban lévő apró hormonalis átmeneti botlástól válassza külön a hüvelyváladék problémát. A vérzéses észrevétel jelentéktelen, nagy valószínűséggel magától rendeződik. de ha a fogamzásgátlás amúgy sem jönne rosszúl, szedjen ilyet, pontos, kellemes, kiszámítható mesterséges vérzési lesznek. A váladéktöbblet ismétlődő megjelenése mindenképpen új tenyésztét érdemel, ami megfelelő kezelés után, vagy ha negatív, máris, a hüvely természetes védekező képességének javítására hei kétszeri tejsavas hüvelyöblitést kéne megszoknia. Ez helyettesíthető a recept nélkül kapható hüvelyi probiotikum kapszulákkal is. Az ettől megerősödö tejsav baktériumok milliárdja meggátolja idegen kórokozók megtelepedését, elszaporodását. Ha a tenyésztés eredménye szerint mégis kell gyógykúp vagy tabletta, a visszafertőzés meggátlására a partner is részesüljöm ugyanabban a kezelésben. Akár kúp felhelyezése után 1.2 órával együttlét formájában.

Kérdés: 2012. május 16., 15:32; Megválaszolva: 2012. május 17., 10:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam