• Szemideg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van egy 7 éves kislányom, és novemberben a kisagyban daganatot találtak nála. Megműtötték. Kiderült szerencsére, hogy jóindulatú volt a daganat. Utána elromlott a látása. Csináltak nála VEP vizsgálatot, és azt mondták, hogy a szemidegekkel van a baj.Akkor csináltak egy MR vizsgálatot és azt mondták, hogy a kis fejében nincs semmi baj. Most kaptunk rá gyógyszert, aminek elvileg segítenie kellene. Végül is az lenne a kérdésem, hogy ha a gyógyszer nem segít, akkor meg lehet valahogy gyógyítani? Vagy ez már így marad neki? Mert a szemének nincs semmi baja, csak a szemidegek nem működnek jól.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agydaganat témában

        Kedves Kérdező! Azt kellene kideríteni, hogy a szemidegek miért nem működnek jól. Gyulladás áll fenn, vagy egyéb? Többféle oka lehet a látóideg bántalmának. Az MR vizsgálat nagy valószínűséggel a gyulladást, az esetleg a látóidegeket nyomó daganatot ki tudja mutatni, illetve a szemészeti vizsgálat is utalhat a látóideg gyulladására. Nem tudom milyen gyógyszert kaptak, a leírásából ez nem derül ki, illetve az sem, hogy pontosan mit kezelnek. Így sajnos nem tudok a kérdésére sem pontos választ adni. Szemészükkel és neurológusukkal beszélje ezt meg újra.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 21., 13:33; Megválaszolva: 2010. december 28., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés