• Koponya ct erdménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        Legyen kedves lefordítani és érthetővé tenni a koponya Ct-m eredményét.Köszönöm

         

        A kamrarenszer norm.tágasságu,szimmetrikus!Külsö li(KU)uortér tágulat nem láthato!Az agyállományban körülirt koros densitasu terület térszűkítő folyamat nem látható. Kontrasztanyag adás után kórosan halmozodo terime nem volt kimutathato. a corpus pineale nem nagyobb de egyöntetüen meszes és kissebb meszesedés van a plexusok területében is a hásó skálában megfigyelhető hogy főleg a jobb oldali tonsilla a foramen magnum síkjában van ezért javasoljuk az mri vizs. elvégzését  esetleges Chiarimalformaito kizárása  céljából orvosi vélemény ct vizsgálattal lényeges koros nem volt elkülöníthető de hairi malformaito gyanúja miatt kiegészítő vizsgálatot javaslunk.

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya CT témában

        Kedves Kérdező!

        Ártalmatlan meszesedést írtak le az agyat burkoló hártya kettőzetében illetve az agyhoz kapcsolódó corpus pinealeban, mely panaszt nem szokott okozni. A kisagyi tonsilla a kisagy egy része, mely ha elhelyezkedése folytán eléri az öreglyukat (az a rész, ahol az agytörzs folytatásában lévő gerincvelő kilép a koponyából), nyomási tüneteket okozhat. Mivel nem tudom milyen célból készült Önnél ez a vizsgálat, értékelni nem tudom. Keresse fel a neurológusát, aki a vizsgálatra utalta.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 10:25:39; Megválaszolva: 2010. június 07., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés