• CT-vizsgálat értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A hétvégén részleges látásromlással és a bal kezem zsibbadásával és hányingerrel bekerültem a sürgősségire. Ott megállapításra került, hogy a tüneteimet migrén aura okozta. Elvégzésre került viszont ct-vizsgálat is, melyben a következő mondat szerepel, amit nem tudok, hogy nagy bajt jelez-e: "a koponya ct-n jobb oldalon occipitalisan fehérállományban 4mm-es liquordensitasú terület látható, mely v.s a kamrarendszerrel összefüggésben van (ugyanebben a magasságban a bal féltekében is látható egy keskeny hypodens sáv." neurológus javaslata alapján MR-vizsgálat elvégzése javasolt. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya CT témában

        Kedves Kérdező! Megértem aggodalmait, de a látott CT kép alapján egyelőre nem lehet megmondani, hogy az elváltozás csupán egy jóindulatú ciszta, ami nincs oki összefüggésben az aura szerű rosszulléttel, vagy nem.Remélem jól van, a migrén kezeléséhez, megelőzéshez szükséges gyógyszereket megkapta, így stresszelés nélkül várja meg az MRI vizsgálat eredményét, mely biztosabbat fog mondani. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 19., 16:08; Megválaszolva: 2018. november 22., 07:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: