Spasztikus izomgörcs

Tisztelt doktornő! Férjem 2o14 januárjába Isiászos sztrokot kapott. Baloldala lebénult kezét csak a másik kezével tudja emelni, lába kicsit mozog bottal kisérve persze de meggyeget.Lassu javulást látni ahhoz képest, hogy azt mondták kicsi az esély, hogy talpra áll. Spasztikus izomgőrcse van és állandóan fáj a baloldala főleg a lába. A bokánál va 2 kis véraláfutásnak tünó folt, és innen mondja, hogy indul a fájdalom felfele egész a karjáig. Kérdésem az lenne, hogy lehete ettől a folt vagy véraláfutasnak tünő valamitől lehet e fájdalom vagy milyen vizsgálattal lehetne kideriteni a fájdalom okát, vagy ez a betegségtől van. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Férje fájdalmas izomgörcsökről panaszkodik, melyek nagy valószínűséggel a spasztikus bénulás következményei.Semmilyen összefüggésbe nem hozható a véraláfutásokkal. Az izomlazítók adása elvileg segítene, de látom, a gyógyszerei közt szerepelnek ilyen hatású szerek, de ezek a fájdalomra nem hatnak.

Ritkán előfordulhat, hogy a bénult oldalon mozgásszervi eredetű fájdalom is kialakul, ezt nevezi Ön "isiászos stroke"-nak. Ilyen betegség azonban nincsen, van stroke, azaz agyi érbetegség, és van isiász, mely az ülőideg eredetű fájdalom közismert, betegek által gyakran használt neve.

Remélem, a férjét neurológus rendszeresen ellenőrzi, gyanu esetén kérheti a gerinc röntgen vizsgálatát, vagy egyéb kiegészítő vizsgálatokat. Addig is egy gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító adása remélhetőleg enyhítené panaszait.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 02., 18:08; Megválaszolva: 2015. augusztus 04., 17:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
informacio
neurológiai gond lenne?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Édesapám (65 éves) az elmúlt hetekben nagyon furcsa lett.Normál esetben sokat beszél,eleven,aktív. Néhány hete...
Nootropil..cavinton elhagyható-e
2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem...
Sztrók
A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy...
MR agykoponya
Édesapám 1 hónapja elszédült, kórházban stroke osztályon 2 hétig kezelték. Magas vérnyomásra szedett Betaloc gyógyszerét leállitották mivel a...