Ideg vagy gerinc baj?

Tisztelt Doktornő! Kb. 2 hete reggel úgy kelek, hogy szúró, nyomó érzés van a vádlimban általában alul és a nyakam alsó része pedig "fáj" feszül. Aztán elmúlik, majd napközben vagy zsibbad a karom felső része (tricepsz) vagy a könyököm vagy éppen szúró érzés az alkarban vagy nyomó érzés is szokott lenni a mellkasban vagy a lapockám mellett, mikor mi, ez változó. Aztán estére szinte el is tűnnek.Ja és ezek csak a bal oldalamon jelentkeznek.Például ma egésznap dolgoztam a lakásban semmi tünet nem volt de amikor végeztem és leültem a gép elé, akkor kb.15 perc múlva elkezdet zsibbadni/bizseregni az egész bal lábam fenéktől lefelé.Ez tartott kb.30-45 percig. Most megint semmi. Mi lehet ez? Valami ideg vagy ízület baj? Vagy gerinc? Esetleg szív bajom lenne? Vagy ezt a Scippa nevű gyógyszer produkálja, mert 3 napja kell szednem a 20 mg-ost, annyira emelte fel az orvos.Sose volt ilyen vagy csak hasonló tüneteim. Már van időpontom 1, 5 hónapja neurológiára ami 07.02.-án lesz.Csak már nagyon zavaró és nem is tudom, hogy mi lehet ez, mit tegyek vagy mit ne.Előre is köszönöm. Üdv.Csaba

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt szúrás, nyomás, feszülés, zsibbadás, bizsergés az idegrendszer feszültségére utal. Ez nem szervi betegség, hanem működészavar, melyet a vegetatív idegrendszer felfokozott, labilis állapota idéz elő.Ennek hátterében a kiegyensúlyozatlan lelki működés, pszihés zavar áll. A pánik, a depresszió, szorongás mind előidézhetnek kóros testi érzéseket, emiatt a betegek gyakran gondolnak arra, hogy betegségük hátterében valamilyen neurológiai ok áll. Természetesen az alapvető vizsgálatokkal ezt ki kell zárni, de legtöbb esetben az eredmények negatívak.Ha túsúlyba kerülnek a testi tünetek, akkor a gyógyszerelésén érdemes változtatni, mert a gyógyszer mellékhatásai is okozhatnak a leírtakhoz hasonló zavarokat. Ezt beszélje meg kezelőorvosával.Legfontosabb tanácsom, ne essen pánikba. A neurológiai vizsgálatig semmit nem kell tennie, táplálkozzon és mozogjon egészségesen, ne töprengjen feleslegesen.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. június 23., 19:01; Megválaszolva: 2015. június 24., 06:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...