Zsibbadás és szédülés

Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék ön felé,hogy körülbelül egy hete, elzsibbadt a bal kisujjam,majd tovább az ujjaim, aztán a jobb kezemen is,felváltva általába. Néha szoktam érezni talán a lábujjaim hegyén is,illetve tegnap óta az arcom is el-el zsibbad,ami számomra már ijesztő nagyon. A tevékenységeimbe nem hátráltat,de nagyon rémisztő mert nem volt még ilyen. Beszéltem a házi orvosommal,kaptam beutalót Neurulógiára,de az időpontra sajnos még várni kell. Amit tudni kell rólam; hogy, emésztési problémáim vannak,ezekkel vagyok kivizsgálásba,kizárták az IBD-t,de egy újabb doktor úgy gondolja tükrözni kell megint,mert a panaszaim alapján,illetve a régebben látott kép alapján,ez nem IBS lesz. Magnéziumot,b vitamint, és egyéb vitaminokat is szedek, és nem vagyok sovány sem. Ezen kívül,amit még szerintem érdemes említenem,hogy kb. egy éve szokott lenni hirtelen pár másodpercig tartó erős szédülésem. Nem foglalkoztam vele,mert nem mindig jön elő. Illetve,az utóbbi időbe kb. 2 hónapja észrevettem magamon hogy felállásnál,hirtelen mozdulatkor van hogy megszédülök erősen. Illetve,kb május óta nagyon sokat romlott a szemem,kicsit távolabbra már homályosan látok. Szemészeten még nem jártam,mert a gasztrora járkáltam sokat,és úgy gondoltam biztos csak szemüveg fog kelleni. Illetve cseng a fülem,már régebb óta. Magas a pulzusom,erre szedek gyógyszert. Pszichológiailag épp vagyok,mert oda is elmentem az emésztési problémáim miatt. Viszont most ez a zsibbadás nagyon megijesztett,lehet valami komolyabb oka, így elmondottak alapján? 21-éves nő vagyok,SM lehetséges? Kétségbe vagyok esve,és szeretnék megnyugodni. Köszönöm szépen a segítségét, további szép napot,és Boldog Új Évet kívánok!

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A panaszok eléggé szerteágazóak. Zsibbadásos panaszok a beteg számára általában ijesztőek, de szerencsére súlyos állapotot nem jelentenek az esetek túlnyomó többségében. A vándorló zsibbadás inkább pszichés eredetre utal. Mindazonáltal egy koponya MR megnyugtatóan tisztázni tudja a dolgot.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. december 30., 07:07; Megválaszolva: 2021. december 31., 16:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, azért fordulok Önhöz, mert január óta járom a kálváriámat. Sportolás (kocogás) után jelentkeztek a panaszaim....