Visszatérő Kézfej zsibbadás

Kedves Doktor Úr! Korábban már fennállt ez a problémám, de egy időre kezelés nélkül megoldódott, most azonban ismét visszatért. Hirtelen, egyik percről a másikra elkezd zsibbadni - pontosabban inkább bizseregni a bal tenyerem jobb fele, leginkább a kisujj és a gyűrűs ujj, és környéke. A jobb kezemben is érzem ezt ezzel egyidőben - de ott kevésbé zavaró, szinte észrevehetetlen. Nagyon aggaszt, hogy esetleg állhat- e ennek a problémának komolyabb betegség a hátterében. Más panaszt nem tapasztalok, idővel elmúlik a jelenség, majd ismét jelentkezik. Néha éjszaka, néha nappal. Jelenleg kisbabával vagyok otthon, előtte irodai munkát végeztem. Nem tudom semmivel összefüggésbe hozni a panasz megjelenését. Várom válaszát, melyet előre is köszönök! Üdvözlettel,

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A zsibbadásos panaszok aggasztóak tudnak lenni, de általában súlyos betegség nem húzódik meg mögöttük. A vissza-visszatérő zsibbadás első körben bennem nem veti fel komoly betegség gyanúját, de látatlanul, néhány mondat alapján nehéz diagnosztizálni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. március 09., 11:18; Megválaszolva: 2022. március 11., 13:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás...
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...