Sclerosis Multiplex?

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás, ami aztán elmúlik és van, hogy napokig, hetekig nem jön elő, de volt olyan is, hogy egymást követő napokon is tapasztaltam, leginkább a kora esti/esti órákban. Emellett hajnalban/reggel néha arra ébredek, hogy változó, mikor melyik lábamon, enyhén zsibbad a nagylábujjam. Előfordult 2 alkalommal, hogy a lábfejem lábháti részén éreztem zsibbadást, de ez utóbbi már nem köthető napszakhoz és csak a bal lábamon jelentkezett. Ezt inkább érintéskor érzem, nem kifejezett zsibbadás. Első alkalom után elmúlt, és most kb 2 hónappal később jött elő megint. Ezek illenek a sclerosis multiplex tünetei közé? Egyéb tünetet nem tapsztaltam. Ön javasol kivizsgálást?

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Aggodalomra okot nem látok a leírás alapján, bennem nem merül fel sclerosis multiplex lehetősége a panaszok miatt. Amennyiben ez Önt megnyugtatja, célszerű egy koponya MR elvégzése.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. június 02., 09:56; Megválaszolva: 2022. június 03., 08:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...