Neurológiai panaszok

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném elmesélni Önnek aggasztó problémámat. Első tünetem 18 és fél évesen kezdődött, immár 3 éve gyakorlatilag a semmiből. Elkezdett zsibbadni a csuklóm a bal kezemen olyannyira, hogy egy üveget nem birtam megemelni. Ez 2 hét múlva elmúlt, bizsergő érzés váltotta fel. amely folyamatosan vándorolt mindkét kéz- és lábfejembe. Fél év múlva mentem vele kórházba ahol 1 hetet töltöttem el. EMG -elektromos vizsgálattal néztek meg és kiderült, hogy az idegeim főleg a lábaimba nem vezetnek olyan jól, bár a reflexes vizsgálatokon még nem vettek észre semmit. Később lumbáltak, az agyvizem is tisztának bizonyult és a véremben sem találtak semmit. Gyakorlatilag annyi haszna volt az egésznek, hogy kiderült, hogy nem a központi idegrendszer a sérült, hanem a perifériás. Nem nagyon járok vissza kontrollra, mert annyit tudnak körülbelül az egészről mint én, azért meg nem fekszek vissza klinikára, hogy megint összeszurkáljanak a semmiért. A kézfejemben viszonylag ritkán érzek zsibbadást 3 év elteltével, azonban a talpam és a lábujjaim, ha nincs terhelés alatt gyakorlatilag érzéketlen. Végig húzom az ujjam és nem érzek az égvilágon semmit, míg a lábfejem tetején igen. Hozzátartozik az is, hogya ha behajtom a lábfejem azonnal begörcsöl. Ez a problémám állandó nem szűnik meg. Folyamatosan zsibbad, bizsereg, ezt akkor érzem, ha fekszek és eléggé zavaró, ha jól sejtem ez az az ún. fonák érzet. További panaszom, hogy úgy érzem, mintha a combomig hangyák mászkálnának a bőröm alatt bár ezt csak ritkán érzem. Ön mit tanácsol? Szedtem thiogammát, de mikor elolvastam hogy ez cukorbetegeknek való, befejeztem. Nem is értem miért írták ezt fel. A milgammát is csak hébe-hóba, mert nem éreztem az égvilágon semmi javulást. Nem értem, hogy ez ilyen betegség ami 50 éves alkoholistáknál és cukorbetegeknél jelentkezik, miért alakult ki nálam... elkeseredett vagyok, de élek ezzel... Amivel egyedül összefüggésbe tudom hozni az a stresszes jellemem.. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás, érzészavar témában

Tisztelt Érdeklődő! Megértem az elkeseredettségét, de az orvosaival szemben tanusított rosszindulatát nem. Nem annyit tudnak, mint Ön, mert ehhez Önnek is el kell végezni az orvosi egyetem 6 évét+ a neurológiai szakvizsga 5 évét. Azt viszont meg kell értenie, hogy meggyógyítani mindent nem tudunk. A thiogammát én is kirpóbálom azoknál a fiatal betegeimnél, akinek a poyneuropáthiája nem alkoholos és diabeteses eredetű, hanem genetikus, mert nincs más gyógyszer rá. Ártani nem árt, és előfordult, hogy sokat használt. Egy értelmes orvos a gyógyszereket használja akkor is, ha az adott betegség nincs felsorolva az gyógyszerfelhasználási előiratban, mert ott csak azt szabad feltüntetni a gyógyszergyártónak, amit rendegeteg pénzbe kerülő vizsgálattal bebizonyított. Márpedig ez a cégeknek gyakran nem éri meg. Mi orvosok viszont tudjuk, hogy a gyógyszer olyan betegségben is segíthet, amelyikre a gyógyszercégnek nem volt haszna lefolytatni a vizsgálatokat, és megkapni az engedélyt. Az értelmes beteg pedig nem a gyógyszer alkalmazási előiratnak, hanem az orvosának hisz. Mit tegyen? változtasson a betegségéhez, orvosaihoz fűződő hozzáállásán. Ön a beteg, önnek kell a segítség. Ne itélkezzen, mert a neurológusai nem tehetnek sem arról, hogy Önnek ez a gondja, sem arról, hogy nincs rá hatékony kezelés. Járjon vissza kontrollra, mert időközben feltalálhatnak hatékony kezelési módszereket is. Lehet, hgy úgy érzi, nincs értelme, de soha sem tudhatja, hátha mégis valaki rátalál a megoldásra. Ha viszont lebecsüli az Ön korrektűl kivizsgáló orvosait azért, mert olyan betegsége van, amit nem tudnak megyógyítani, és az interneten keres választ a kérdéseire, azzal csakis és kizárólag saját magának okoz kárt. Csak is Ön húzhatja a rövidebbet.

Kérdés: 2014. június 02., 15:51; Megválaszolva: 2014. június 03., 15:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése