Akupunktúra

Érdeklődöm, hogy a gyógyító akupunktúrás kezelés fájdalmas-e. Korábban rándulás miatt fájt a vállam, karom, egyre jobban. A kínai orvos akkor volt elégedett, ha a szúráskor feljajdultam. 5 kezelést bírtam ki. Utána feladtam a gyógyulás reményét. 3 hónap múlva észrevettem, hogy úgy mozgatom a bal karomat is, mint a jobbot és egyáltalán nem fáj. Lehet, hogy a fájdalmas akupunktúra késői hatása miatt? Most a másik karom fáj. Elmenjek a fájdalmas kezelésekre vagy másik kinai orvos fájdalom nélkül meggyógyít? Köszönöm a választ. Tisztelettel Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Sajnos az akupunktúrás kezelésekkel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a kezelés késői jótékony hatásának köszönheti a panaszmentességet, de lehet, hogy egyébként is meggyógyult volna pl egy húzódás produkálhat az Önéhez hasonló tüneteket és az tud spontán gyógyulni. Azt javaslom, hogy mérlegelje a kezelés fájdalmasságát a váll fájdalmasságát és hite és belátása szerint döntsön.

Kérdés: 2011. február 15., 21:19; Megválaszolva: 2011. február 18., 15:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kicsavarodott has
Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Jelenleg külföldön tartózkodom és egy ideig nem tudok orvoshoz menni, ezért fordulok az Ön szakértelméhez, hogy amíg...
Mit tegyen a gerincfájdalmak ellen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy 38 éves barátnőm állandó mindennapos gerincfájdalomra panaszkodik, ami már-már elviselhetetlen. Fizikoterápiára járt...
fajdalom derektol lefele
egy órátol tőbbet ülni nem birok, a farokban fajdalom van. Medence csont rengenen voltam mondtak hogy mehanizmus elment es suy a jobb labomat terheli. Ez...
Súlyos agyrázkódás utáni...
Jó napot! Kb 4 hónapja volt egy súlyos agyrázkódásom ami után kb 3 napig le volt merevedve a nyakam. Ez eltűnt teljesen, de most 3 napja vágtam és...