reuma, izületi fájadalom

Tisztelt Doktornő! Évek óta vannak reumatikus panaszaim, de tudtam vele élni. Májusban történt, hogy orvosi ügyeletre mentem mellkasi panaszok miatt, ahol is a doktor úr a hátgerincemet a nyakamtól kezdve végig a derekamig nagyon megnyomkodta, hiába elleneztem, rám ordított, hogy ne szóljak a vizsgálatba. Sürgősségi osztályon kötöttem ki hányinger, öklendezés, erős szédülés miatt, a fájdalomról nem is beszélve. Ezután reumatológián nyaki MR-t irtak ki, aminek az eredménye: két helyen kezdődő nyaki gerincsérv. Irtak fel NSAID gyógyszert, injekciót, amit a házi orvosom nem mert beadni, mert tudja, hogy a mellékhatások fokozottan jelentkeznek sajnos egy ideje nálam. Egy hónapig tartott, amig kicsit feljavultam annyira, hogy el tudjam látni a ház körüli munkákat. SAJNOS, ezután a férjem unszolására elmentem a SERAGEM - be, ahonnan azonnal ki akartam szállni, de két hölgy erőszakkal visszanyomott, ezután a fájdalom már leírhatatlanná vált. A nyakamtól lefelé teljesen a medencéig. A vállamba, kezembe és a lábamba is kisugárzik a fájdalom és zsibbad a kezem és a lábfejem. Emelni nem tudok. . Az idegeim teljesen kikészültek, mivel már dolgoztam és jobban voltam, erre azóta a fájdalmaim már pokoliak. A reumatológián ismét ugyanazokat a gyógyszereket, injekciót irták fel, a gyógyszert bevettem, mert tűröm a fájdalmat, de ez már kibírhatatlan lett. Pár óra mulva rosszul lettem a gyógyszertől pl.: Sirdalud, Mydeton, Panalgorin. A Xilox és hasonló gyógyszereket a háziorvos tanácsára be sem merem szedni, mert a belgyógyász megtiltotta, hogy NSAID-ot vegyek be a gyomor és bélproblémám miatt (gyomorhurut és vastagbélgyulladásom van) . VOLTAM MÁR EMIATT KÓRHÁZBAN. Már nem merek menni a reumatológiára, mert ott az orvos azt mondta, hogy őt nem érdekli, ha el is ájulok az injekciótól. Igen ám, de ő nem ismeri a szerevezetemet. A Panadolt szedem, amikor már nem bírom a fájdalmat, de ez sajnos nem használ. KÉREM SZÍVES SEGÍTSÉGÉT! Üdvözlettel: Mária!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza mozgásszervi probléma témában

Kedves Mária!

Sajnos a kezelés, amit az ön esetében lehet alkalmazni igen behatárolt, és leírása alapján a lehetséges gyógyszertípusokat próbálta. Azt tanácsolom, keressen egy lelkiismeretes gyógytornászt, ő hatékonyan fog tudni önnek segíteni. Illetve érdemes még kipróbálnia az akupunktúrás kezelés, sok betegnél, akinél a gyógyszeres kezelés nem elég vagy ellenjavallt, vagy nem hat, nagyon sokat jelent az akupunktúrás kezelés. Jobbulást kívánok önnek, remélem, enyhülni fog a kínzó fájdalom!

Kérdés: 2012. július 20., 13:20; Megválaszolva: 2012. július 22., 18:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka-, combcsont- és...
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése