• Sípcsont fájdalma sok álló munka után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, a következő panasszal fordulok Önhöz,amely véleményezését kérném: (mindenek előtt megjegyzem,igen pörgős életet élek) több éve kezdődött,amikor igen sok álló munkát végeztem, hogy mindkét lábamon azonos helyen,szimetrikusan, közvetlen a boka felett a ca. 5-8 cm hosszan a sípcsontok folyamatosan enyhén fájnak. Ez a fájdalom nyugalmi helyzetben inkább lüktető. Nem heveny, de folyamatosan érezhető,néha jelentősebb. A fájdalom hevenyebb,amennyiben ezeken a helyeken manuális pressziót végzek(ujjal benyomom,maszírozom). Érdekes,amikor itthon használom a step-gépet ( lépcsőző fittness gép),a fájdalom néhány napra enyhül. Válaszát várva maradok Üdvözlettel, Tamás

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Mivel sérülés nem érte az a leginkább elképzelhető, hogy valamilyen az alsóvégtagot érintő statikai elváltozás áll a háttérben, pl.: lúdtalp, bokasüllyedés, x, vagy o-láb, sarok deformitás stb. Ezen elváltozások miatt bizonyos végtaghelyzetekben, tartós igénybevételre az izmok elfáradnak, illetve a szalagok, ínak megnyúlnak. Ez okozhat az Önéhez hasonló panaszokat. Pontos válaszhoz mindenképpen ortopédiai vizsgálatra van szükség!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 21:33; Megválaszolva: 2011. január 09., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés