Térd probléma

Tisztelt Válaszadó! 17 éves srác vagyok. A kérdésem az édesanyámmal kapcsolatos lenne. 2x volt műtve a jobb térde 1-re nem sikerült a 2.-ra igen de még valami mindig nincs vele rendben. Sajnos nem jó így látni az anyukám, mert az ő mozgástere a ház és az udvar, a műtétek előtt 1 fürge pattogós volt. Azt hiszem a porcgyűrű volt leszakadva a térdébe, de ahogy terhelte egyre jobban fájt neki és rá is sérült na akkor nem tudtam mit tegyek úgy feküdt mint 1 béka kivolt fordulva az egész lába. Volt vissza az orvoshoz, de mérgesen jött haza mert szerinte papírból gyógyítanak ő ugyanis egészségügyisként nézi a dolgokat, nem vizsgálta meg az orvos, hanem úgy fog maradni a lába, hogy előrébb van mint a másik és nem tudja kinyújtani. Azóta csak sír és kezd begubózni, nem akar menni sehova nehéz a séta, a vezetés és még fodrászként sem tud dolgozni mert nem bír állni sokáig. A kérdésem az lenne, hogy hova vigyük az anyukám ahol megvizsgálják és nem érzi úgy hogy leakarja rázni az orvos? Olyan dagadt fájó térdbe mint az övé érdemes e beadatni a szurit úgy hogy később ne legyen baj? 1 Dr nő a klinikát ajánlotta anyukámnak, mert valami ficama van szerinte és ott foglalkoznak vele. Érdemes 3. orvost megkeresni, vagy az apámnak van igaza hogy az 1-ő után jelenteni kellett volna az egészet, és nem hisz senkinek? Tudom nem írtam sokat, mert ezt még nem tudja anyukám mert ellenőrzésen van a háziorvosnál. Szeretném visszakapni a húgommal együtt a régi anyukánkat mert tuti beleőrül ha ilyen ronda marad a lába. Köszönöm válaszát sz. m.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a térd probléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Mindenképpen javasolt harmadik orvos is lássa. Leírása alapján valószínűleg nincs rendeben a térde. Szükség lenne egy ultrahang, vagy MR vizsgálatra, és utána lehet döntést hozni arról, hogy injekció kell-e, vagy egyéb kezelés szükséges, esetlegesen egy újabb műtét. Javasolt nagy ortopédiai, vagy baleseti központ felkeresése, pl valamelyik egyetemi klinika (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest).

Kérdés: 2014. június 03., 13:39; Megválaszolva: 2014. június 09., 08:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma