Hialuronsavas térdinjekció

Tisztelt doktor nő/úr, Közel 10 évig triatlonoztam, aminek egy keresztszalag szakadás vetett véget. A szalagplasztikát követően további 4 artroszkópiás műtétet követően idén tavasszal elkezdtem kocogni A fokozatos terhelés ellenér a futást már egy hét után térdfájás miatt fel kellett adnom. Az ortopéd orvos javslatára megkezdtem egy Cartinorm injekció kúrát. Ez egy hialuronsavas injekció, amiből hetente 1-et szúrt be az orvosa a térdízületembe. Már a második injekció után lényegesen csökkent a térdfájásom. A látványos eredmények miatt megkérdeztem az orvosom, hogy milyen gyakran ismételhető a 3 hetes kúra. Azt a választ kaptam, hogy ismételhető már egy 1/2 év elteltével is. Kérem jelezzen vissza, hogy ez az injekció milyen gyakorisággal ismételhető biztonsággal. Válaszát előre is Köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza térd probléma témában

Az ilyen típusú injekciókat valóban 1/2 évente szoktuk ismételni panasztól függően. Közben természetesen célszerű szájon át is szedni valamilyen porcerősítőt. Mozgás gyanánt pedig javasolt az úszás és a kerékpározás, mert a porcerősítők beépüléséhez elengedhetetlen a mozgás.

Kérdés: 2014. október 20., 15:26 ;Megválaszolva: 2014. október 26., 08:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdfájdalom
Üdv, Gyakran érzek fájdalmat a bal térdemben, olykor olyan mintha becsípődne (sétálás közben 1mp erejéig) gyakran pedig elgyengül a térdem...
Mi lehet a baj? Fájó térdek
Tisztelt Doktor úr! A bal térdemben már elég rég óta, lassan egy fél éve feszülést érzek, ez akkor a legrosszabb mikor ülök vagy fekszem. Nem...
Mi a baj a térdeimmel? Milyen...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves lány vagyok, 6 éve időnként mindkét térdem fáj. Kalapácsvető voltam fél évig, utána kezdődtek a fájdalmak...
Ficam utáni problémák
Tavaly 2013 szeptemberében egy térdficamom volt.Sajnos a munkahelyen szükség volt rám és így muszáj volt bemennem.Ez miatt nem tudtam pihentetni és 3...
Mit jelent az MR leletem?
Előzmény: 2013.szept.17.-én bal térd ASC-os plica mediopat. bemetszés és med. meniscus part. resectio történt. 2014. májusától bo. térde ismét...