Vállizom gyulladás

Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Az alábbiakhoz szeretnék segítséget kérni. A 16 éves lányom aktívan sportol, kézilabdázik. Hetente 8 edzésen vesz részt. A nyári alapozást követően szeptemberben elkezdett fájni a válla és a felkarja. AZ MR vizsgálat kizárta az izomszakadást és izomgyulladást állapított meg. Gyógyszeres kezelés (Zeflox) , masszírozás és gyógynövénykrémek hatására 3-4hét után elmúlt a fájdalom kb.egy hónapig panaszmentes volt. Most ismét jelentkezik a fájdalom (nem volt konkrét kiváltó ok, valószínűleg nagy a terhelés) és a gyógymóddal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, elsősorban külsőleg valamilyen hatásos gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító krémre gondolok és persze bármilyen tanácsra. Nagyon köszönöm a segítségét.

Dr. Bogdán Aurél válasza váll fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján valóban a túlterhelés lehet az ok. Az eddig alkalmazott kezelések mellett nem szteroid gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása jöhet még szóba, illetve az időszakos pihentetés.

Kérdés: 2013. október 14., 11:46; Megválaszolva: 2013. október 17., 21:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ízületi fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy éve fenálló ízületi fájdalmam van a jobb vállamban, amit folyamatosan érzek, néha kevésbé, néha pedig...
nyugalmi helyzetben jelentjező...
Tisztelt Doktor Úr! A kolléganőm nevében szeretnék tanácsért fordulni Önhöz! Körülbelül 3 éve jelentkezett nála a következő probléma:...
Vállízület gyulladás, kopás
Tisztelt Doktor Úr! Hobbi szinten heti 3-4x jártam konditerembe gimnázium és egyetem mellett 6 éven keresztül, jelenleg 21 éves vagyok. Tavaly...
Nem múló fájdalom a vállban.
Tisztelt Doktor Úr! A vállamban érzett fájdalom okán írok most önnek. Rendszeresen edzek (súlyzós és saját testsúlyos edzés) és tavaly...
Hogyan tovább
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve munkahelyemen /Szoc.otthon, nővér/ túl súlyos betegek egyedüli emelése következtében izom szakadásom keletkezett a bal...