Hogyan tovább

Tisztelt Doktor Úr! 4 éve munkahelyemen /Szoc.otthon, nővér/ túl súlyos betegek egyedüli emelése következtében izom szakadásom keletkezett a bal karomban. MR: A supraspinatus ín bursalis felszinén az ín vastagságának több mint felét kitevő partiális szakadás látható, 12 mm sagittális kiterjedéssel, a subdeltoid bursában kifejetett gyulladásos jelekkel, a szakadt ín helyét is részben a bursa tölti ki. Ezt követően 1 év táppénz, rengeteg gyógytorna, elektromos kezelések, harkányi kórházban utókezelés. Mai napig is sajnos rendszeresen kezelések, masszázs, torna. Elismert foglalkozási megbetegedés lett, így OOSZI hoz küldtek, szakadásra 14% nyert megállapítást, Igazságügyi orvosszakértő jóváhagyta, szakmámban alkalmatlannak véleményezett mindkét kar együttes terhelhetőségének jelentős csökkenése miatt. Mozgások a bal karomban kissé beszűkültek, végponton fájdalmasak. 2-3 kilónál többet emelni nem tudok vele.Nyugalmi állapotban is mindig van a vállamban enyhe fájdalom, megszoktam már, elmondták, meg kell tanulnom vele élnem. Ezt tudomásul is vettem.Gondom az, hogy a bak karom funkcióját nagyon nagy fokban átvette a jobb karom, ezáltal bő fél éve elkezdett fájni már a jobb karom, könyököm is. Movalis tbl át szedek rá, kenőcs, fájd csill. 1-2 hétre megszűnik a panasz a j. karomban aztán kezdődik ismét. Már erre is kezeléseket kaptam. Fizikai munkát nem végzek, csupán a háztartási munkákat látom el lakásomban. Tudomásul vettem, hogy a bal karom sérült, de elkeserít a jobb karom fájdalma.Ezt meg előzően soha semmi izűleti panaszom nem volt karjaimra, vállaimra. Ne haragudjon, hogy levelemmel terheltem, de szeretném véleményét kérni mint traumatológus-ortópédus szakorvostól. Köszönettel és tisztelettel: Deák Lászlóné

Dr. Bogdán Aurél válasza váll fájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján úgy gondolom, hogy elébe kellene menni a bajnak és most készíteni egy MR vizsgálatot a jobb válláról is. Elképzelhető, hogy kezdődő gyulladás és izomfelrostozódás van a panaszok mögött. Ha ezt igazolja az MR, akkor műtétesen, vagy egyéb módon megelőzhető az izom elszakadása. Mindenképpen keressen fel egy vállsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2014. november 15., 10:31 ;Megválaszolva: 2014. november 17., 21:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ízületi fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy éve fenálló ízületi fájdalmam van a jobb vállamban, amit folyamatosan érzek, néha kevésbé, néha pedig...
nyugalmi helyzetben jelentjező...
Tisztelt Doktor Úr! A kolléganőm nevében szeretnék tanácsért fordulni Önhöz! Körülbelül 3 éve jelentkezett nála a következő probléma:...
Vállízület gyulladás, kopás
Tisztelt Doktor Úr! Hobbi szinten heti 3-4x jártam konditerembe gimnázium és egyetem mellett 6 éven keresztül, jelenleg 21 éves vagyok. Tavaly...
Nem múló fájdalom a vállban.
Tisztelt Doktor Úr! A vállamban érzett fájdalom okán írok most önnek. Rendszeresen edzek (súlyzós és saját testsúlyos edzés) és tavaly...
Vállizom gyulladás
Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Az alábbiakhoz szeretnék segítséget kérni. A 16 éves lányom aktívan sportol, kézilabdázik. Hetente 8 edzésen...