Vállízület gyulladás, kopás

Tisztelt Doktor Úr! Hobbi szinten heti 3-4x jártam konditerembe gimnázium és egyetem mellett 6 éven keresztül, jelenleg 21 éves vagyok. Tavaly októberben edzés előtt egy egyszerű támaszkodás során kiugrott a jobb vállam és magától egyből visszament a helyére. Ezután 2 hónapot pihentettem és közben a Biotech USA egyik termékét szedtem (Arthroguard) , amely MSM-kondroitin-glükozamint tartalmaz. 2 hónap után elmentem 2 átmozgató edzésre és újra előjött a fájdalom. Ezután pihentettem 2 hetet és januárban elmentem szakorvoshoz, akitől diprophos injekciót kaptam a vállamba. Az orvos azt mondta, hogy óvatosan, de mehetek vissza edzeni. Szedtem ugyanazt a terméket tovább és JutaVit hasonló készítményét is, de júliusban újra előjött a fájdalom és váltottam egy Scitec termékre (Arthroxon) . Sajnos a fájdalom megmaradt, pedig tényleg az edzések során odafigyelek a gyakorlatok szabályos és óvatos végzésére és mindig bemelegítek, ezért nem értem ezt az egészet. Budapesten voltam másik orvosnál, akinél a röntgen: jobb váll 2 ir rtg.: Arthrosis jelei, és diagnózis: Periarthritis humero scapulare volt. Ezekre Donalgint és Keplat tapaszt kaptam, de eredménytelen volt. Elkezdtem Dona-t szedni és 1 hónap szedés után, mentem vissza az első orvoshoz, akitől ismét kaptam diprophos-t és információként annyit, hogy mehetek edzeni, de semmi tanácsot, hogy mit szedjek. 2 hete kaptam az injekciót és ezúttal nem érzem a hatását. Vállam mozgatásra ropog, már a bal vállam is, és van egy állandó fájdalom benne. Nagy fájdalom a vállban akkor jön elő, ha már pár kilós súlyt cipelek rajta, például egy hátizsákot, de a karjaim tudom mozgatni ugyanúgy, mint eddig. Viszont a kisujjam és gyűrűsujjam zsibbad július óta, de lehet ez csak a munkahelyem miatt van, ahol számítógépes munkát végzek már 5 hónapja. Legyen szíves segíteni, mert már tényleg nem tudom, hogy mit tudnék tenni annak érdekében, hogy helyrejöjjön a vállam. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza váll fájdalom témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentumok ismeret nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján vállpanaszai hátterében az ízület nagy igénybevétel miatti kopása, meszesedése és gyulladása állhat. Nem zárható ki részleges ín és izomsérülés sem. Pontos diagnózishoz szükség lenne MR vagy ultrahang vizsgálatra. Ezek alapján el lehetne dönteni, hogy további gyógyszeres, fizioterápiás kezelés szükséges-e, vagy esetleg műtét! Javaslom ezen vizsgálatok elvégzését és utánna vállsebészeti szakrendelés felkeresését. Addig is kímélje a vállát, kerülje a melegvíz használatát.

Kérdés: 2015. október 16., 00:31; Megválaszolva: 2015. október 21., 22:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ízületi fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy éve fenálló ízületi fájdalmam van a jobb vállamban, amit folyamatosan érzek, néha kevésbé, néha pedig...
nyugalmi helyzetben jelentjező...
Tisztelt Doktor Úr! A kolléganőm nevében szeretnék tanácsért fordulni Önhöz! Körülbelül 3 éve jelentkezett nála a következő probléma:...
Nem múló fájdalom a vállban.
Tisztelt Doktor Úr! A vállamban érzett fájdalom okán írok most önnek. Rendszeresen edzek (súlyzós és saját testsúlyos edzés) és tavaly...
Hogyan tovább
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve munkahelyemen /Szoc.otthon, nővér/ túl súlyos betegek egyedüli emelése következtében izom szakadásom keletkezett a bal...
Vállizom gyulladás
Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Az alábbiakhoz szeretnék segítséget kérni. A 16 éves lányom aktívan sportol, kézilabdázik. Hetente 8 edzésen...