V. Metacarpus elmozdulás

Jó napot kívánok! Az lenne a gondom, hogy június 2. otthonomban box edzés következtében falba ütöttem és a jobb kéz V metacarpusnál (kisujjam) a bütyök elmozdult. Azonnal kórházba is mentünk, rögtön a helyére tették és sínbe helyezték. Ma július 3.-án levették a gipszet és azt mondták minden rendben van. Kérték, hogy hajlítsam be és engedjem ki a kezem, azt mondták már majdnem teljes mozdulatra képes, ami jó továbbá azt tanácsolták tornáztassam szabadon és vízbe. Viszont még egy kicsit duzzadt a kisujjamnál, de nem fáj. Ha kinyújtom az ujjaimat egyenesen akkor tapintásra tényleg a helyén érzem, de ha ökölbe szorítom akkor a bütyköm tapintásra érezhetően elmozdul és a IV ujjamhoz közelebb helyezkedik el. A másik kezemen viszont nem így van, hanem teljesen normális egyenesen áll. Ez idővel vissza megy teljesen a helyére? Azt szeretném még kérdezni, hogy komoly eredményeket is eltudnék érni a boxal és tovább szeretném folytatni ezt a sportot. Attól félek, hogy nem így fog alakulni. Mi a Dr. Úr véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek nélkül nem tudok pontos választ adni. Elképzelhető, hogy az a deformitás, amit érez, az a új csont képződés során létrejött többlet csont, ami majd idővel felszívódik. Ha a mozgás teljes és persze nincs fájdalom, akkor ugyan úgy tudja majd használni, mint korábban és sikereket érhet el. Pontosabb válaszért keresse fel kezelőorvosát.

Kérdés: 2012. július 04., 00:00; Megválaszolva: 2012. július 06., 22:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka-, combcsont- és...
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése