ujjtörés utáni mozgásbeszűkülés

Tisztelt Doktor Úr! Két és fél hónapja eltörött a gyűrűsujjam alappercének basisa, kis tengelyeltéréssel. Egy hónapra begipszelték a karomat. A gipszlevétel óta lassan másfél hónap telt el, ám az ujjam most sem tudom behajlítani, egy hónap gyógytorna, folyamatos otthoni tornáztatás, víz alatti ultrahangos kezelés ellenére sem. Nem nagyon veszek észre különösebb javulást. A kérdésem az lenne, hogy milyen okai lehetnek ennek? Érdemes lenne még egy röntgent kérnem? Vagy ez a normális csonttörés után? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ujjsérülés témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Ismerni kellene a röntgen felvételeket. Elképzelhető, hogy a nem tökéletes összeforrás miatt vannak panaszai, de az is lehet, hogy társuló ínsérülés a baj okozója, esetleg az ízület károsodása is. Azt javaslom keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést, vagy kezelőorvosát!

Kérdés: 2012. június 08., 13:54; Megválaszolva: 2012. június 12., 20:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?